Hlavní obsah

Brückner po Rakousku chválil Jarolíma a útočníky

VÍDEŇ

Pozitiva i negativa viděl ve středečním přípravném utkání v Rakousku trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner. Jeho svěřenci ve Vídni sahali po vítězství, ale po gólu Harnika se museli spokojit s remízou 1:1. Navíc přišli o Grygeru, který pravděpodobně nebude k dispozici pro kvalifikaci ME v San Marinu. „Velmi dobrý výkon podal David Jarolím,“ chválil kouč záložníka Hamburku na pozápasové tiskové konferenci.

Článek

Brückner si chtěl v Rakousku vyzkoušet ofenzivní schopnosti týmu, těšit jej může výkon dvojice Baroš - Koller. První si připravil několik dobrých příležitostí a trefil břevno, druhý vstřelil jediný český gól. „Koller i Baroš jsou už zase ve formě, to bylo vidět,“ pochvaloval si Brückner.

Negativ ale bylo v české hře víc. Znovu chybovala obrana, která bývala chloubou národního celku. „Naše potíže v defenzívě byly transparentní. Bylo vidět, že hráči z italské série A ještě nejsou rozehraní,“ řekl trenér na adresu Tomáše Ujfalušiho a Zdeňka Grygery. Bek Juventusu Turín navíc zápas nedohrál, obnovil si zranění stehenního svalu a musel ještě před přestávkou střídat.

Plány nabořilo i zranění Karla Pitáka, který si v souboji poranil kotník. „Středová formace se nám úplně rozsypala. Absence záložníků byla mrzutá. Doufám, že zranění nebudou tak vážná, aby zasáhla do rozhodujících kvalifikačních duelů,“ doufá v brzký návrat marodů Brückner.

Kouč obvykle nehodnotí jednotlivce, přesto ve Vídni jednoho svého svěřence pochválil. „David Jarolím hrál velmi dobře. Klub ho nechtěl uvolnit, ale on chtěl hrát. Obdivuju se mu, že to chtěl podstoupit,“ vyzdvihl záložníka Hamburku trenér.

Reklama

Související témata: