Hlavní obsah

Jankulovski musí na operaci, nezahraje si minimálně dva měsíce

PRAHA

Český fotbalista Marek Jankulovski musí na operaci. Úterní vyšetření u něj podle listu Gazzetta dello Sport odhalilo poškozený meniskus v pravém koleni a reprezentační obránce bude AC Milán chybět minimálně dva měsíce.

Článek

Třicetiletý hráč se zákroku podrobí ve čtvrtek, operovat by ho měl belgický specialista Marc Martens.

Jankulovski se zranil v sobotním utkání s Empoli, ve kterém pokračovala mizérie loňského vítěze Ligy mistrů, když na vlastním hřišti prohrál 0:1. "Rossoneri" v Serii A dokázali v osmi zápasech jen dvakrát vyhrát a v tabulce jim s deseti body patří jedenácté místo.

Prvním zápasem, ve kterém bude trenér Carlo Ancelotti Jankulovského postrádat, je středeční duel Ligy mistrů se Šachtarem Doněck. V něm bude italskému týmu chybět také gólman Dida, jenž nesmí hrát kvůli trestu za simulování z předchozího duelu Ligy mistrů s Celtikem. Do sestavy se po operaci kolena v duelu s Empoli vrátil kapitán Paolo Maldini.

Reprezentace se bude muset bez Jankulovského obejít v listopadových zápasech kvalifikace EURO 2008 se Slovenskem a na Kypru. Tým trenéra Karla Brücknera má však účast na šampionátu již zajištěnou.

Reklama

Související témata: