Hlavní obsah

Brückner: Až se Baroš ožení, uklidní se

PRAHA

Rozmrzelý je z problémů Milana Baroše trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner. Šestadvacetiletého útočníka Lyonu naposledy chytili ve Francii, jak si se svým Ferrari uhání rychlostí 271 km/h. Baroš se navíc stále nemůže prosadit do základního kádru francouzského suveréna posledních let. „Vadí mi to. Možná to není chyba klubu, ale Milana,“ připustil ve čtvrtek Brückner.

Článek

Kariéra rodáka z Vigantic nabrala po mistrovství Evropy 2004 sestupnou tendenci. Nejlepší kanonýr šampionátu měl poté zdravotní problémy, situaci si navíc komplikoval zbytečnými výstřelky.

Léto 2006 trávil na alkoholových dýcháncích, letos se na veřejnost dostalo mobilem pořízené video, na němž Baroš ukazuje přirození. V dubnu byl obviněn za rasistické gesto vůči protihráči z Rennes Stéphanu Mbiovi.

Co je ale horší, Barošovi se stále nedaří najít pevné místo v klubu. Neprosadil se v Liverpoolu, s nímž vyhrál v roce 2005 Ligu mistrů, ani v Aston Ville, startovní jedenáctka je mu zatím zapovězena i v Lyonu. „Vadí mi, že se neprosadí do základní sestavy. Nemůže si najít své stabilní místo, roli v klubu. Možná to nebude klubem, ale Milanem. Je to asi v něm, ale nechci mentorovat,“ pokynul hlavou Brückner.

Milanovi stále věřím, říká vytrvale Brückner

Baroš nehraje od 2. října, trápí jej zraněný přitahovač. Přesto má stále důvěru reprezentačního kouče. „Milanovi pořád věřím, i přes jeho herní výpadek. Reprezentace by mu mohla pomoci, za předpokladu jeho kvalitního přístupu a výkonu,“ uvedl Brückner. Baroš měl zdravotní potíže i na loňském mistrovství světa, trápilo jej poraněné chodidlo.

Zkušený trenér vždy Baroše obhajoval, nejinak tomu je i po poslední útočníkově eskapádě. „Každý máme svůj černý deník, ale ten Barošův je neustále zveřejňován. Nechci banalizovat, je to prohřešek a přestupek,“ řekl Brückner o Barošově jízdě, při níž údajně chtěl kamarádovi ukázat zvuk motoru. „K tomu mají co říci kompetentní orgány, které se tím zabývají.“

Nad forvardem Lyonu a vítězem Ligy mistrů z roku 2005 neláme Brückner hůl. „Je to opět jenom výstřelek, Milan má pořád ještě čas. Stále v něm vidím velkého hráče, kterému když mohu, tak pomohu. Až se ožení, tak se uklidní,“ věří trenér.

Reklama