Hlavní obsah

Kouč Brückner sestavu neprozradil, Polákův stav se zlepšil

PRAHA

Česká reprezentace v sobotu večer navlékne předposlední korálek na šňůru zápasů evropské kvalifikace. Svěřenci trenéra Karla Brücknera se v Praze střetnou se slovenskými rivaly s jistotou postupu na šampionát v Rakousku a Švýcarsku v zádech. Derby bývalých federálních partnerů slibuje vzhledem ke kvalitám obou soupeřů parádní podívanou, i když fotbalistům dělá den před výkopem starosti kvalita letenského trávníku.

Článek

V pátek vpodvečer absolvovala reprezentace předzápasový trénink na Strahově. Se spoluhráči na promrzlém trávníku vyklusával i doléčující se Jan Polák, nad jehož možným startem stále visí otazník. „Je na tom lépe než včera. Trénoval s ostatními, i když ne úplně naplno,“ řekl na adresu záložníka belgického Anderlechtu kouč Brückner.

I vzhledem ke stavu Polákova svalu se český lodivod definitivně o základní jedenáctce rozhodne až v den zápasu, prozradit v pátek nechtěl ani jména fotbalistů, o jejichž nasazení je neochvějně přesvědčen. „Máme několik alternativ jako vždy,“ komentoval to lakonicky Brückner na páteční strahovské tiskové konferenci.

Trenér českých borců se musí obejít bez své brankářské jedničky Petra Čecha, který se v dresu anglické Chelsea zranil v utkání Ligy mistrů, v obraně vypadli dva zkušení krajánci - Tomáš Ujfaluši z Fiorentiny a Marek Jankulovski z dalšího italského celku AC Milán. Dobrou zprávou je pro Brücknera návrat kapitána Tomáše Rosického, který doléčil své zranění.

Koller si nepřeje zmrzlý trávník 

V útoku nastoupí zřejmě sehrané duo Koller - Baroš, přestože oba nedostávají důvěru od svých klubových trenérů, Jan Koller v Monaku a Milan Baroš v Lyonu. „Určitě se moc těším, jsem totiž zvyklý na jiné zápasové vytížení,“ hlásil Koller před zápasem. Nejlepší kanonýr reprezentační historie by mohl proti Slovensku načít druhou padesátku gólů za Česko, „na sebe“ se ale prý rozhodně hrát nechystá.

Starosti trochu dělá kouči i hráčům, zda bude trávník na Letné, bičovaný poryvy nevlídného počasí, připraven na sto procent. „Kolikrát to má opravdu velký vliv,“ vykládal v pátek Brückner a dodal: „Trávník zhodnotíme v sobotu dopoledne a případně mu přizpůsobíme svou taktiku.“ Vytáhlý útočník Koller by mohl mít na těžkém terénu vzhledem ke své postavě potíže s pohybem, sám si ale především přeje, aby terén nezmrzl. „Já budu určitě raději hrát v zimě, než na sluníčku, nebo ve větru,“ nehledal výmluvy před utkáním dlouhán ze Smetanovy Lhoty.

Poslední vzájemné utkání sehráli sobotní soupeři v září 2006, kdy česká reprezentace jednoznačně smetla svého soka v Bratislavě 3:0 a přidala tím další políčko do ohně už tak vyhecovaného zápasu, jakým ten sobotní bezesporu bude. Fanoušci si na toto utkání mohou ještě zakoupit vstupenku od 14 hodin přímo na stadiónu. K dispozici je ještě tisíc lístků.

Reklama

Související témata: