Hlavní obsah

Koller a Škrteľ: bratrovražedný boj

PRAHA

Ti dva si v zápase nic nedarovali a v jejich soubojích padlo mnoho ran. Slovenský stoper Martin Škrteľ a obr v útoku domácího týmu Jan Koller se nešetřili. Došlo i na nadávky a slovní přestřelky. „Bylo to trošku vyhecovanější, ale vyhráli jsme 3:1, a to je nejdůležitější,“ zůstával nad věcí český Honza.

Článek

„On má dva metry a sto kilo. Trošku ho strčíte a spadne,“ říkal slovenský reprezentant. „Před poločasem do mě šel úplně zbytečně loktem, i když byl balón ve vzduchu. Bylo vidět, že to dělá schválně a chce mě vyprovokovat,“ oponoval Koller. „On do mě před tím strčil stejně, já jsem to ustál,“ culil se Škrteľ. „Stejné to bylo i v průběhu zápasu. Možná mu ve Francii takové souboje pískají, ale asi není zvyklý na tvrdou hru. Vůbec mu nesvědčí,“ dodával čerstvý vítěz ruské ligy s Petrohradem.

Tvrdost slovenských stoperů byla podle Kollera místy hodně za hranicí. „Takhle tvrdě nehráli ani Metzelder s Mertesackerem,“ vzpomínal na nedávný zápas v Německu. „Slováci na mě nasadili dost důraznou obranu. Měl jsem to hodně těžké, byla to skoro osobka,“ říkal útočník.

Dresy si spolu nakonec nevyměnili

Párkrát si od plic pořádně vyčinili, vzduchem létaly i hanlivější výrazy. „Nadávky k fotbalu patří,“ nedělal z toho vědu Škrteľ. „Vyříkali jsme si to a po zápase si podali ruku,“ přiznal Koller. Navíc se na dálku nechtěl se slovenským reprezentantem hádat. „To já nedělám, nejsem na nějaké přestřelky přes noviny.“ Dresy si spolu nakonec nevyměnili. „Už ho mám z našeho prvního zápasu v Bratislavě,“ vysvětloval slovenský obránce.

Koller se i přes důraz obránců soupeře mohl zapsat mezi střelce, jenže ve 20. min. po kličce gólmanovi netrefil prázdnou branku... Jednapadesáté reprezentační branky se nedočkal. „To se musí dávat. Špatně jsem to trefil,“ zpytoval svědomí.

Celkově byl rád, že Češi v souboji se slovenskými „bratry“ potvrdili roli favorita. „Nebral jsem to ale nijak prestižně, šlo o normální kvalifikační zápas,“ prozrazoval Koller. „Češi byli celkově lepší, dali tři góly. Ale náš výkon nebyl ani přes prohru špatný,“ přiznal Škrteľ.¨

Trenéři neviděli souboje obou fotbalistů nijak dramaticky. „Koller je naše silná zbraň, tak si ho všímali. Chvíli tam plály emoce, ale nebylo to nad rámec slušnosti,“ konstatoval kouč Karel Brückner. „Jejich souboje byly ozdobou zápasu,“ dodal jeho slovenský protějšek Ján Kocian.

Reklama

Související témata: