Hlavní obsah

Plašil: Seefeld si nikdy nemůžeme vynachválit

SEEFELD

Když fotbalového reprezentanta Jaroslava Plašila dostihla zpráva o tom, že národní tým bude při mistrovství Evropy v Rakousku a Švýcarsku bydlet v tyrolském Seefeldu, netajil záložník Osasuny Pamplona svoji radost. Plašil v rakouském městečku absolvoval s národním týmem už tři soustředění a pokaždé si prý prostředí v podhůří Alp nemohl vynachválit.

Článek

"Pokaždé se sem hodně rád vracím, myslím, že ostatní kluci to cítí podobně. Pro vrchol sezóny tam totiž najdeme ideální podmínky pro přípravu," uvedl Plašil v rozhovoru s ČTK. Na Seefeld chová i nostalgické vzpomínky: před mistrovstvím Evropy v Portugalsku v roce 2004 se zde připravoval na svoji první velkou akci.

Tehdy měl za sebou jediný reprezentační start a ve společnosti mazáků Nedvěda či Poborského byl považován za zelenáče. "Občas si na to opravdu vzpomenu, v reprezentaci jsem se rozkoukával. Ale je to už dlouhá doba. Snad teď zopakujeme úspěch, jakého jsme dosáhli i v Portugalsku," řekl Plašil, který se už zabydlel v základní sestavě reprezentace: nasbíral 33 startů a vstřelil dvě branky.

Univerzální středopolař spatřuje v tréninkových kempech v Seefeldu řadu výhod. "Důležité je, že tam už všechno známe a víme, kam se vracíme. Pak tam máme k dispozici skvělá tréninková hřiště, pohybujeme se na nádherném vzduchu skoro v Alpách a navíc máme k dispozici výborný hotel a regeneraci," vypočítával Plašil. V kariéře už absolvoval spoustu soustředění, ale ta v třítisícovém rakouském městečku mu utkvěla v paměti skoro nejvíc. "Je to jedno z nejlepších míst na trénink, co jsem zažil," potvrdil Plašil.

Fotbalisté mají hodně možností na rozptýlení

Líbí se mu třeba i to, že v době volna fotbalisté mají hodně možností na rozptýlení. Plašilovi přijde vhod třeba golf, blonďatý záložník platí za jednoho z nejlepších hráčů v národním týmu a kolem hotelu Dorint se rozprostírá krásné devítijamkové hřiště. "Kvůli golfu samozřejmě do Seefeldu nejezdíme, ale je dobře, že se tam dá dělat hodně věcí. Příjemné jsou třeba jenom procházky nebo projížďky na kolech," líčil Plašil.

Pobyt v Seefeldu podle něj při Euru může mít jediné minus. Tím jsou vzdálenosti českého tábora od míst, kde bude tým kouče Karla Brücknera hrát své zápasy ve skupině. Češi totiž k úvodním třem duelům šampionátu proti Švýcarsku, Turecku a Portugalsku budou do Ženevy a Basileje létat z Innsbrucku. Basilej je totiž od Seefeldu vzdálená 300 kilometrů, Ženeva ještě o dvě stě dál.

"To bude možná jediný problém, že to budeme mít na zápasy malinko dál. Ale lidé z reprezentace určitě dobře vědí, proč se takhle rozhodli. Na druhou stranu letadlem budeme na místě za nějakou hodinu, to vyjde skoro stejně jako nějaký přesun autobusem," uvažoval Plašil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.