Hlavní obsah

Brückner skončil čtvrtý mezi reprezentačními trenéry

WIESBADEN

Karel Brückner obsadil čtvrté místo v anketě Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků (IFFHS), která hledala nejlepšího reprezentačního trenéra roku 2007. V hlasování odborníků z 93 zemí, jehož výsledky byly zveřejněny ve čtvrtek v sídle IFFHS ve Wiesbadenu, zvítězil kouč brazilských fotbalistů Carlos Dunga.

Článek

Brückner se v popředí žebříčku objevuje pravidelně, jen loni po neúspěchu na mistrovství světa v Německu chyběl. Za rok 2003 ho experti dokonce zařadili na druhé místo, v následujících ročnících byl čtvrtý a pátý. Teď ho může těšit, že stejně jako na hřišti porazil svého německého rivala Joachima Löwa, který skončil těsně za ním.

Čtyřiačtyřicetiletý Dunga, který byl v roce 1994 kapitánem brazilských mistrů světa, přivedl "Kanárky" ke zlatu na mistrovství Ameriky. Druhé místo obsadil za výkony v evropské kvalifikaci Chorvat Slaven Bilič a třetí je Brazilec Jorvan Vieira, který s Irákem překvapivě vyhrál mistrovství Asie. Poprvé v historii ankety se mezi nejlepšími objevila žena. Němka Silvia Neidová skončila dvanáctá.

Výsledky ankety o reprezentačního trenéra roku 2007:
1. Dunga (Brazílie) 148, 2. Bilič (Chorvatsko) 101, 3. Vieira (Irák) 83, 4. Brückner (ČR) 59, 5. Löw (Německo) 56, 6. Hiddink (Austrálie) 51, 7. Rehhagel (Řecko) 43, 8. Domenech (Francie) 40, 9. Donadoni (Itálie) 38, 10. Basile (Argentina) a Scolari (Portugalsko) po 36.

Reklama