Hlavní obsah

Fotbalisté se před Eurem budou připravovat v Korutanech

PRAHA

Česká fotbalová reprezentace bude formu na mistrovství Evropy 2008 ladit v městečku Bad Kleinkirchheim v rakouských Korutanech. Přípravný kemp před finálovým turnajem pořádaným společně Rakouskem a Švýcarskem se zde uskuteční od 20. do 26. května.

Článek

„Budeme mít přesně takové tréninkové podmínky a zázemí, jaké jsme požadovali. Navíc skvělé reference máme od Sparty Praha, která se zde dvakrát připravovala,“ vysvětlil manažer české reprezentace Vlastimil Košťál na nedělní tiskové konferenci, které se zúčastnil také kontroverzní korutanský zemský hejtman Jörg Haider. „Jsme rádi, že jsme český tým přesvědčili, aby se připravoval právě u nás,“ usmíval se Haider.

Na městečko v Korutanech padla volba v konkurenci Seefeldu, kde bude reprezentace bydlet během šampionátu, a také dvou středisek poblíž Salcburku. Český tým bude bydlet v luxusním hotelu Alte Post s termálními lázněmi a regenerační linkou. V místě jsou k dispozici dvě tréninková hřiště s přírodní trávou. Den před návratem do Česka sehraje Brücknerův tým přátelské utkání s výběrem Korutan.

Reklama