Hlavní obsah

Lavička bere na přípravu do Francie další tři nováčky

PRAHA

Zranění dalších dvou hráčů zkomplikovala situaci trenérovi fotbalové reprezentace do 21 let Vítězslavu Lavičkovi před pondělním odpoledním srazem v Praze. Z týmu, který ve středu na první letošní akci otestuje formu v přípravném duelu na půdě třetiligového francouzského Istres, vypadl sparťanský záložník Kamil Vacek. Do Francie neodcestují ani teplický bek Antonín Rosa a sparťanský zadák Ondřej Kúdela, který byl v sobotu poprvé povolán do seniorské reprezentace.

Článek

Lavička místo nich do týmu pozval olomouckého útočníka Tomáše Hořavu, českobudějovického beka Michala Šmída a ostravského obránce Petra Pavlíka. Všichni tři si v Istres odbudou premiéru v jednadvacítce. ČTK to řekl vedoucí mužstva Ivo Sekerka.

Mladí reprezentanti se sejdou v 15 hodin v tréninkovém centru pražské Sparty na Strahově. Po sedmé hodině večerní vyrazí z ruzyňského letiště do Marseille, odkud se pak autobusem přesunou do Istres.

Zápas českým trenérům poslouží hlavně jako test nových uchazečů o místa v týmu, protože jednadvacítka evropskou kvalifikaci dokončí až v září a v únorovém termínu dostala většina opor volno.

Reklama