Hlavní obsah

Začátek jsme nechytli, shodli se fotbalisté

HERNING

Spokojení s výsledkem byli po středeční remíze 1:1 v Dánsku čeští fotbalisté, přestože litovali několika svých neproměněných šancí. Na gól Bendtnera odpověděli Kollerem a i když oba celky měly několik dalších příležitostí, skóre se už nezměnilo. „Je to pro nás povzbuzení před Eurem. Jsme rádi, že jsme neprohráli. Remíza je dobrý výsledek,“ řekl novinářům po zápase Milan Baroš.

Článek

Útočníkovi anglického Portsmouthu se na severského soupeře daří. Dány poslal domů dvěma góly ve čtvrtfinále ME 2004, trefil se i v posledním vzájemném utkání v Praze. Tentokrát se neprosadil. „Hrál jsem víc zezadu, než jsem zvyklý. Snažil jsem se plnit defenzivní úkoly,“ popsal své povinnosti pro duel v Herningu Baroš.

Domácí měli v úvodu převahu, kterou časem dokázali Češi otupit. „V prvním poločase jsme nechali soupeře rozehrávat, druhý poločas byl z naší strany lepší,“ uvedl Baroš. „Začátek měli Dánové lepší, po jejich gólu jsme začali hrát dobře. Druhou půli už jsme hráli, co jsme chtěli. Škoda, že jsme neproměnili některou z naších šancí,“ doplnil David Jarolím.

Záložník Hamburku měl jednu z českých příležitost, ale nedokázal skórovat. „Střela mi sjela, chtěl jsem pálit placírkou k tyči,“ litoval Jarolím. „Chyběl nám důraz v koncovce i troška štěstíčka,“ dodal Baroš.

Remíza může být impulsem před blížícím se mistrovstvím Evropy v Rakousku a Švýcarsku. „Je to pro nás povzbuzení před Eurem. Jsme rádi, že jsme s dobrým soupeřem neprohráli. Remíza je dobrý výsledek,“ řekl Milan Baroš.

Reklama

Související témata: