Hlavní obsah

Brückner už s Nedvědem o EURO mluvil

PRAHA

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner v minulých dnech telefonicky kontaktoval Pavla Nedvěda a nabídl mu možnost startu na mistrovství Evropy. Záložník Juventusu nyní zvažuje své rozhodnutí. „Trenér Brückner s Nedvědem už skutečně hovořil,“ potvrdil v pondělí odpoledne Právu tiskový mluvčí národního týmu Lukáš Tuček.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Pavel Nedvěd při tréninku české fotbalové reprezentace v rakouském Seefeldu před MS v Německu.

Článek

„Teď záleží jen na samotném hráči, ze strany reprezentace nikdy neměl dveře zavřené. Naopak. A Nedvědovo rozhodnutí v žádném případě není závislé na tom, zda bude či nebude pro šampionát k dispozici Tomáš Rosický,“ pokračoval Tuček.

Ještě neskončí

Nedvěd hraje na jaře ve výborné formě a zřejmě skutečně vážně start na mistrovství Evropy zvažuje, což lze snadno vyčíst i ze slov trenéra Juventusu Claudia Ranieriho. „Rozhodně v létě neukončí aktivní kariéru. A i proto jsem přesvědčen, že se vrátí do národního týmu a bude hrát na mistrovství Evropy,“ uvedl na tiskové konferenci koncem minulého týdne.

Juventus drží v italské nejvyšší soutěži s přehledem třetí příčku, která znamená kvalifikaci o Ligu mistrů. Jen pět bodů ho přitom dělí od druhého místa, které zajišťuje přímý start v nejprestižnější klubové soutěži. Je tedy pochopitelné, že se Nedvěd v těchto dnech soustředí především na Juventus. S jeho vedením by ale měl v brzké době probírat otázku co dál.

Vzhledem k hráčově chuti do fotbalu a formě je velmi málo pravděpodobné, že by v létě ukončil kariéru. Juventus ho totiž stále potřebuje. A reprezentace nepochybně také. Podle lidí z Nedvědova okolí je bývalý reprezentační kapitán nakloněn myšlence hrát ještě jednu sezónu, ale definitivní slovo padne až po skončení té stávající podle jeho zdravotního stavu. Taková je i letitá úmluva s Juventusem. Právě zdravotní stav by měl být rozhodující i pro rozhodnutí, zda pojede na EURO.

Všichni mlčí

Dál nejasná zůstává situace kolem úřadujícího reprezentačního kapitána Tomáše Rosického. Ten intenzivně rehabilituje, jak jeho zranění vypadá ale nechce říct. „Nemohu, informace bude dávat jen Arsenal. To byla jedna z podmínek pro moje uvolnění na léčení doma,“ řekl Tomáš Rosický Právu už minulý týden.

Nic konkrétnějšího neřekne ani lékař reprezentace Petr Krejčí, ani nikdo z realizačního týmu. „Vše si řídí Arsenal, což respektujeme,“ potvrdil tiskový mluvčí Tuček. „Nové informace by mohly být uprostřed tohoto týdne,“ řekl Právu hráčův manažer Pavel Paska.

Reklama

Související témata: