Hlavní obsah

Fotbalovou devatenáctku čeká na domácím ME Anglie, Itálie, a Řecko

PRAHA

Nedělní losování skupin pro červencové ME fotbalistů do devatenácti let, které se koná v České republice, přisoudilo domácím hráčům za soupeře týmy Anglie, Řecka a Itálie. Losování v dejvickém hotelu Praha se ujali hráči A reprezentace Petr Čech a Martin Fenin. "Naše skupina je hratelná, jsme rádi, že jsme se vyhnuli Španělsku," řekl Sport.cz po losu kouč mladíků Jakub Dovalil.

Článek

„Los se ovlivnit nedá, splnilo se nám přání, abychom se vyhnuli Španělsku, v nich vidím velkého favorita turnaje. Naše skupina je hratelná. Svou kvalitu prokázala Itálie, které se podařilo vyřadit výběr Francie,“ řekl Dovalil s tím, že vyložený favorit v „české“ skupině není. Ve skupině A se střetnou Německo, Španělsko, Bulharsko a Maďarsko.

Základem letošní devatenáctky je kostra bývalé reprezentace do sedmnácti let, která právě pod trenérem Dovalilem získala před dvěma lety v Lucembursku na mistrovství Evropy stříbrné medaile. „Pokud budou všichni zdraví, věřím, že na úspěch sedmnáctky navázat můžeme. Cílem je postoupit na mistrovství světa, a když jsme domácími, rádi bychom se dostali do semifinále. Chybět bude určitě Tomáš Pekhart a Lukáš Vácha, s největší pravděpodobností také Marek Štěch,“ dodal na závěr Dovalil.

Již před losováním bylo známo, že česká reprezentace bude ve skupině B, a že odehraje svá utkání v Liberci, Jablonci a Mladé Boleslavi. Jelikož je česká reprezentace hostitelem turnaje, nemusela hrát kvalifikaci, což trenér domácích mladíků Dovalil vidí jako menší nevýhodu.

Evropský šampionát, který se uskuteční v termínu 14. července - 26. července, bude také významný z hlediska postupu na mistrovství světa hráčů do dvaceti let. Do Egypta, kde se bude turnaj odehrávat, se kvalifikuje šest z osmi týmů ME.

Reklama