Hlavní obsah

Trenér Komňacký: S reprezentací budoucnost nespojuji

PRAHA

Jeho jméno jen rozšířilo okruh potencionálních adeptů o místo trenéra české fotbalové reprezentace. Na pondělním Ligovém shromáždění totiž funkcionáři Zlína navrhli, aby výkonný výbor ČMFS uvažoval a oslovil i Františka Komňackého. „Konečně se dozvídám, od koho návrh vzešel. Svou budoucnost ale s reprezentací nespojuji,“ reagoval František Komňacký na dotaz Sport.cz, zda by o případné nabídce převzít národní tým uvažoval.

Foto: archiv

František Komňacký

Článek

Určitě vás muselo potěšit, že jste se objevil mezi kandidáty na uvolněné místo trenéra české reprezentace.

To pochopitelně těší, ale žádné závěry z toho nedělám.

Proč? Netroufáte si na národní tým?

Jsem jen jedním z kandidátů, o nichž se v souvislosti s výběrovým řízením mluví. Jedním z x trenérů, jejichž jména se přetřásají, což pochopitelně registruji.

Proč s návrhem přišel právě Zlín?

Sám nevím, protože s nikým ze Zlína jsem na toto téma nemluvil a nikdo se na můj názor neptal. Až od vás se dozvídám, kdo na pondělním Ligovém shromáždění návrh předložil.

Tváříte se hodně překvapeně. To vás nominace tak zaskočila?

Pochopitelně, protože pro každého v naší trenérské branži je reprezentace nejvyšší metou a uznáním.

Takže byste neodmítl?

Jen prosím žádné podobné závěry. Podobnou nabídku by asi neodmítl nikdo, protože je nejvyšším uznáním jeho trenérských kvalit.

Možná vám k nominaci dopomohlo nejen jméno, které jste si udělal v ostravském Baníku, s nímž jste získal mistrovský titul, ale i zkušenosti ze zahraničních štací ne Slovensku a v Rusku. Vždyť i s Ružomberokem jste přece ligu vyhrál!

Nedělejme z mé případné nominace drama, jsem jen jedním z kandidátů, o nichž se v souvislosti s českou reprezentací mluví. Já s ní svou budoucnost nespojuji. Mám smlouvu v Jablonci, kde se věnuji naplno své práci.

Reklama

Související témata: