Hlavní obsah

V nominace na evropský šampionát devatenáctek je trio krajánků

PRAHA

Trojice hráčů ze zahraničí figuruje v závěrečné nominaci trenéra fotbalistů do 19 let Jakuba Dovalila na mistrovství Evropy, které v druhé polovině července hostí šest českých měst. Mezi osmnácti jmény jsou spoluhráči z italské Fiorentiny Ondřej Mazuch a Jan Hable a obránce Miroslav Štěpánek z Hamburku.

Článek

Základ týmu tvoří hráči, kteří před dvěma lety získali stříbrné medaile na ME do 17 let. Dnešní nominace nepřinesla žádné velké překvapení, podle očekávání v ní chybí angličtí krajánci Tomáš Pekhart a brankář Marek Štěch. Prvně jmenovaný si bude v době turnaje plnit klubové povinnosti v Tottenhamu a druhý je zraněný.

Většina hráčů má zkušenosti ze zápasů v české nejvyšší soutěži. V první lize pravidelně nastupují útočník Tomáš Necid, bek Radim Řezník nebo jeho kolega z obrany Jan Lecjaks. Spolu s ním si výbornými jarními výkony řekli o místo také záložníci Jan Morávek z Bohemians 1905 a brněnský Lukáš Mareček.

Mladí fotbalisté se sejdou v pondělí 7. červenci, kdy jim začne závěrečné soustředění před turnajem. Přesně o týden později bude mít výkop první zápas šampionátu, Češi se utkají ve skupině s Anglií, Řeckem a Itálií. Šest z osmi týmů se kvalifikuje na MS dvacítek v příštím roce.

Nominace:
Brankáři: Tomáš Bárta (Olomouc), Tomáš Vaclík (Vítkovice).
Obránci: Jakub Heindereich (Olomouc), Jan Lecjaks (Plzeň), Ondřej Mazuch (Fiorentina), Jan Polák (Liberec), Petr Reinberk (Slovácko), Radim Řezník (Baník Ostrava), Miroslav Štěpánek (Hamburger SV).
Záložníci: Jan Hable (Fiorentina), Lukáš Mareček (1. FC Brno), Jan Morávek (Bohemians 1905), Tomáš Nuc (Olomouc), Petr Wojnar (Baník Ostrava), Martin Zeman (Sparta).
Útočníci: Libor Kozák (Opava), Tomáš Necid (Slavia), Jan Vošahlík (Jablonec).

Reklama