Hlavní obsah

Třeba k nám chce Houllier na brigádu, smál se Vacek, Mokrý se omlouval

PRAHA

Už když začal český fotbalový národ v souvislosti s reprezentací jméno francouzské trenérské veličiny Gérarda Houlliera skloňovat, tvářil se strahovský ministr financí a jeden z místopředsedů svazu Jaroslav Vacek značně skepticky. „Třeba to u nás vezme jako brigádu,“ převedl do úsměvné roviny dotaz Sport.cz, zda by český fotbal byl schopen tak renomovaného kouče vůbec zaplatit.

Článek

U úsměvů ovšem nezůstal a konal. „Jasně že mě zaujalo, že se tak věhlasný trenér o český tým zajímá, takže jsem si ze Strahova nechal okamžitě veškerou korespondenci přeposlat. Nešlo o bublinu, ani o matení veřejnosti, ten mail jsem skutečně viděl a Houllier byl pod ním opravdu podepsán,“ přešel Vacek vzápětí do vážné roviny.

Pochopitelně že mu okamžitě došlo, že by mohlo jít o vtip. „Rádoby legraci, anebo třeba také provokaci. Vždyť různých zájmových skupin se motá ve fotbale spousta a vyrobit si emailovou schránku pojmenovanou Houllier není problém,“ věděl své.

Vacek se dovolal do hlasové schránky

„Já jen žasnu, že se taková informace vůbec může dostat ze Strahova ven. A že je možné, aby se v souvislosti s hledáním reprezentačního trenéra objevovala na světle světa dokonce konkrétní jména,“ podivoval se manažer Pavel Paska, jenž byl v letech 1993 až 1996 manažerem českého národního mužstva, které vybojovalo na EURO 1996 v Anglii stříbrné medaile.

Vacek se podivoval také, ale zároveň konal. Zatímco papírově první muž českého fotbalu Pavel Mokrý trávil v pátek čas na Slovensku a nejmocnější boss Vlastimil Košťál mířil do Německa na schůzku s další adeptem na místo trenéra české reprezentace Töppmöllerem, Vacek se zkusil s Houllierem spojit.

„Už z dřívějška mám jeho telefonní číslo, které se ovšem liší od toho, jež bylo uvedeno v emailu. Vytočil jsem ho, ale dovolal jsem se jen do hlasové schránky,“ přiznal Vacek.

Mokrý se musel omluvit

Papírově první muž českého fotbalu Pavel Mokrý, který informaci o zájmu Gérarda Houlliera o českou reprezentaci potvrdil a do světa tudíž vypustil, nakonec musel uznat, že se stal obětí mystifikace.

"V případě renomovaného francouzského trenéra Gérarda Houlliera se jednalo o záměrně podvržený mail. Panu Houllierovi, který má dlouhodobě nadstandardní vztah k českému fotbalu, se za tuto nepříjemnou mystifikaci hluboce omlouvám," přiznal předseda ČMFS Pavel Mokrý a dodal, že vzhledem k podvrhům, podepisovaným uznávanými zahraničními trenéry, nebude žádná další jména ucházející se o místo kouče české reprezentace do červencového zasedání výkonného výboru potvrzovat.

Reklama

Související témata: