Hlavní obsah

Nejsem zklamaný, tvrdil poražený Chovanec

PRAHA

Celý fotbalový národ byl přesvědčen, že jeho volba novým reprezentačním trenérem je jasná. Mělo jít jen o formalitu, když se včera na Strahově sešla generalita českého fotbalu, aby zvolila Brücknerova nástupce. Jenže očekávané jmenování Jozefa Chovance se neuskutečnilo...

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jozef Chovanec

Článek

„Jestli jsem překvapený? Výkonný výbor rozhodl a je třeba to akceptovat,“ říkal Chovanec, když opouštěl Strahov. „Nejsem nijak zklamaný. Myslím, že šance byly otevřené,“ tvrdil v reakci na fakt, že podle mnoha průzkumů měl být jasným favoritem hlasování.

„Podle mého šlo jen o spekulace, o nic jiného. Proto jsem vše, co hlasování předcházelo v médiích, nesledoval, proto jsem zprávám nepřikládal velký význam. Vůbec přece nebylo rozhodující, co se kde píše,“ přemítal Chovanec. A co obsahovala jeho koncepce práce u národního týmu, kterou přednesl členům výkonného výboru? „Hlavně jsem se zaměřil na rychlé ustanovení realizačního týmu, protože čas se krátí. A také na provázanost prvního týmu s jedenadvacítkou, devatenáctkou a osmnáctkou, aby mladí a talentovaní hráči neměli zavřené dveře do áčka,“ líčil Chovanec.

Na Strahov dorazil prakticky po probdělé noci, protože ještě ve středu sledoval vystoupení Sparty v posledním přípravném utkání na soustředění v Rakousku. Na Letné zastává funkci generálního sportovního manažera. Vrátí se ještě k trénování? „Tohle je otázka nabídky. Teď jedna taková byla. Důvěru jsem nedostal, ale život běží dál. Práce na Spartě mě naplňuje a já budu pro klub i nadále odvádět maximum,“ pronesl Chovanec.

Reklama