Hlavní obsah

Českou jednadvacítku čeká proti Ukrajině boj o všechno

PRAHA

Jedině vítězství musí brát česká fotbalová jednadvacítka v úterním posledním kvalifikačním utkání ME proti Ukrajině. Svěřenci Jiřího Kotrby už nemohou příliš pomýšlet na postup z prvního místa, jež si pravděpodobně pohlídá Turecko. Lvíčata mají ovšem velkou naději postoupit na závěrečný turnaj do Švédska jako jeden ze čtyř nejlepších mužstev z druhých míst. Na stadiónu v Uherském hradišti jim k tomu ale dopomůže jedině výhra.

Článek

Výběr české jednadvacítky si zkomplikoval cestu za postupem z prvního místa posledním zápasem v Turecku, kde prohrál 0:2. Pro trenéra Jiřího Kotrbu to byla prohra o to hořčí, že se jednalo o jeho první utkání u jednadvacítky poté, co v červnu nahradil Vítězslava Lavičku. Ten se před začátkem ligy ujal pražské Sparty.

Turecko v posledním zápase hostí na své půdě výběr Arménie a dá se předpokládat, že si postup z prvního místa ujít nenechají. Čeští mladíci sice figurují z týmů na druhých místech až sedmí, mnozí jejich rivalové ovšem ještě hrají proti sobě, a tak je velká šance, že se v případě výhry budou z postupu z druhého místa radovat právě lvíčata.

Narozdíl od zápasu v Turecku nemůže kouč Kotrba počítat s Martinem Feninem. Ten se po návratu vrátil k seniorskému výběru a bude k dispozici trenérovi Radovi v kvalifikačním utkání MS 2010 na hřišti Severního Irska.

Kouč Kotrba, jenž si bude chtít ve druhém utkání u jednadvacítky napravit reputaci, může naopak počítat se službami nadějného slávisty Tomáše Necida. Zápas na stadiónu v Uherském hradišti začíná v 19:00, řídit jej bude hlavní sudí z Finska Jouni Hietala.

Předpokládaná sestava ČR:
Švenger - Řezník, Suchý, Mazuch, Kúdela - Dočkal, Holek, Vacek, Janda - Fillo, Pekhart.
Tabulka:
1. Turecko751114:616
2. ČR742119:414
3. Ukrajina740315:712
4. Arménie73138:1210
5. Lichtenštejnsko80084:310

Reklama

Související témata: