Hlavní obsah

Fotbalová jednadvacítka v kvalifikaci ME narazí i na Německo

AARHUS

Čeští fotbaloví reprezentanti do 21 let se v kvalifikační skupině o postup na mistrovství Evropy do Dánska v roce 2011 utkají s Německem, Severním Irskem, Islandem a San Marinem. Rozhodlo o tom dnešní losování v Aarhusu. Program kvalifikace se bude teprve tvořit, česká strana by si přála, aby do ní vstoupila v červnu dvojzápasem se San Marinem a Islandem.

Článek

Na šampionátu v Dánsku se představí osm mužstev, domácí mají jako pořadatelé účast jistou. Vítězové deseti kvalifikačních skupin a čtyři celky s nejlepší bilancí na druhých místech postoupí do baráže, v níž týmy svedou boj o sedm míst. Na mistrovství bude v sázce i postup na olympiádu do Londýna v roce 2012.

"Postup je určitě v silách našeho týmu," citovaly internetové stránky fotbalového svazu trenéra jednadvacítky Jakuba Dovalila.

Ten považuje za favorita skupiny Německo, jehož tým se na rozdíl od českého chystá na letošní červnový šampionát do Švédska. V blížícím se kvalifikačním cyklu se představí hráči narození v roce 1988 a mladší, mnoho z nich tak bude pamatovat i na vzájemný duel na mistrovství Evropy devatenáctiletých v minulém roce, v němž mladí Němci vyřadili českou reprezentaci v semifinále až brankou v závěru prodloužení.

Německo pak ve finále porazilo i Itálii a poprvé od roku 1992 vyhrálo mládežnický turnaj. "Ročník 1988 má (Německo) velice silný, což ukázal i na posledních velkých turnajích. Nevyzpytatelní mohou být zvlášť v domácím prostředí ostrovní mužstva," charakterizoval Dovalil české soupeře.

Los kvalifikace mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let:
Skupina 1: Rusko, Rumunsko, Moldavsko, Lotyšsko, Faerské ostrovy, Andorra,
skupina 2: Turecko, Švýcarsko, Arménie, Irsko, Gruzie, Estonsko,
skupina 3: Itálie, Wales, Maďarsko, Bosna a Hercegovina, Lucembursko,
skupina 4: Španělsko, Finsko, Nizozemsko, Polsko, Lichtenštejnsko,
skupina 5: Německo, Česko, Severní Irsko, Island, San Marino,
skupina 6: Izrael, Švédsko, Bulharsko, Černá Hora, Kazachstán,
skupina 7: Srbsko, Chorvatsko, Norsko, Slovensko, Kypr,
skupina 8: Francie, Ukrajina, Belgie, Slovinsko, Malta,
skupina 9: Anglie, Portugalsko, Řecko, Makedonie, Litva,
skupina 10: Rakousko, Bělorusko, Skotsko, Albánie, Ázerbájdžán.

Reklama

Související témata: