Hlavní obsah

Jednadvacítka začne v San Marinu, na závěr hraje třikrát doma

PRAHA

Fotbalová reprezentace do 21 let zahájí kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy v Dánsku v roce 2011 letos v červnu na půdě outsidera San Marina. Závěrečné tři zápasy, včetně klíčové bitvy se spolufavoritem skupiny Německem, odehraje v srpnu a září příštího roku na domácí půdě.

Článek

Česká strana dohodla termínový kalendář se soupeři po středečním losování v Aarhusu. "Termínovka dopadla téměř přesně tak, jak jsme si přáli. Nevyšlo nám jedině to, abychom druhý zápas na Islandu hráli už v červnu. Musel se přesunout na srpnový termín, který je jinak vyhrazený pro přípravné zápasy," řekl dnes ČTK vedoucí týmu Ivo Sekerka.

V letošním kalendářním roce svěřenci trenéra Jakuba Dovalila sehrají pět utkání. Po premiéře v San Marinu vyrazí v srpnu na Island, v září doma přivítají Severní Irsko a vzápětí pojedou k důležitému zápasu do Německa. Poslední letošní duel odehrají v listopadu v Severním Irsku.

Pak čeká mladíky dlouhá pauza, do kvalifikačních bojů vstoupí opět až v srpnu 2010 a absolvují sérii tří domácích zápasů. Nejprve se San Marinem, v září se poměří doma s Německem a kvalifikaci uzavřou s Islandem.

Ze skupiny do baráže postoupí vítězové deseti kvalifikačních skupin a čtyři celky s nejlepší bilancí z druhých míst. Vznikne tak sedm dvojic, z nichž vítězové postoupí na šampionát. Dánsko má jako pořadatel účast jistou.

Program zápasů fotbalové reprezentace do 21 let v kvalifikaci ME:
9. června 2009: San Marino - ČR,
12. srpna 2009: Island - ČR,
4. září 2009: ČR - Severní Irsko,
8. září 2009: Německo - ČR,
17. listopadu 2009: Severní Irsko - ČR,
11. srpna 2010: ČR - San Marino,
3. září 2010: ČR - Německo,
7. září 2010: ČR - Island.

Reklama