Hlavní obsah

Libor Sionko: Dřív než ligu hrajeme Pohár UEFA

Ofenzivní pravý záložník Libor Sionko z FC Kodaň zatím také čeká na ostrý start jara. Reprezentační sraz vítá jako změnu v přípravě. Co mu ale vadí, je fakt, že dřív než ligu si zahraje Pohár UEFA s rozjetým Manchesterem City.

Článek

V Dánsku se liga hraje až od března. Jaká byla dlouhá zimní příprava?

Ona tak dlouhá nebyla, začínali jsme 16. ledna. Prvních čtrnáct dní jsme věnovali hrubé přípravě, ale na rozdíl od Česka jen dva dny byly bez míče. Není to tak fyzicky náročné. Podobné to bylo v Rakousku i Skotsku. Ve Španělsku už bylo všechno s balónem. Teď jsme se Zdeňkem Pospěchem na reprezentačním srazu, a pak nás čeká dolaďování před Pohárem UEFA, v němž náš čeká už příští týden Manchester City. Ten hrajeme dřív než ligu.

Bude pro vás výhodou, že začínáte nejprve v poháru?

Těžko říct, ale já to tak nevidím. Určitě by bylo lepší vstoupit do evropského poháru po třech až čtyřech ligových zápasech. Manchester je rozehraný. Nás čekají dvě pohárová utkání a pak ostrý ligový start v kodaňském derby s Bröndby Kodaň, což je souboj prvního s druhým.

V jaké se cítíte aktuální formě?

To se uvidí. Odehrál jsem dva přípravné zápasy a nebylo to podle mne špatné. Cítil jsem se dobře. Reprezentace je jiná kategorie, ale pokud jsem si přivezl výkonnost z klubu, pak by to mohlo být dobré.

K čemu je podle vás dobrý zápas reprezentace v Maroku?

Určitě to bude před pokračováním kvalifikace velmi důležitá a kvalitní příprava. Navíc pro mne a Zdeňka Pospěcha vítaná změna v přípravě. Sešli jsme se s klukama po delším čase, na sraz jsem se těšil. Trenér určitě vyzkouší i nové hráče a oprášíme, co jsme přes zimu zapomněli.

S Africkými týmy nemáme nejlepší zkušenosti...

Vy myslíte zápas na mistrovství světa 200ž s Ghanou, protože jinak jsme s nimi nehráli. To už je za námi. Na každý tým se dá hrát. Nám to tenkrát prostě nevyšlo, ale nic víc bych z toho nevyvozoval. Navíc Maroko hraje jinak než Ghana. Je to o aktuální formě. Není to o nevyhovujícím stylu.

Vy už jste byl v Africe?

Byl jsem v Jižní Africe na soustředění s Glasgow Rangers. Tohle bude podruhé. Jinou osobní zkušenost s africkým fotbalem nemám. Samozřejmě jsem potkal a potkávám v klubech hodně afrických fotbalistů, ale jiní jsou ti ze severoafrických arabských zemí a jiní ti z ostatních částí Afriky.

Reklama

Související témata: