Hlavní obsah

Kadlec drandil u Schumacherů a poobědval s Ralfem

Pár měsíců si mohl pohrávat s myšlenkou, že by hned v první sezóně po přestupu do Leverkusenu vyhrál bundesligový titul. Během úvodních jarních kol sice fotbalový obránce Michal Kadlec o iluze přišel, nic to však nemění na tom, že v Německu se bleskově zabydlel a patří k oporám Bayeru. V zimě se o exsparťana dokonce zajímal Bayern Mnichov.

Článek

Pomalu končí březen, a Leverkusen už má titul v trapu. Jak to?

Po podzimu jsme měli výbornou pozici a byli jen tři body za vedoucím Hoffenheimem. V přípravě jsme navíc všechno vyhráli. Na jaře však kvůli rekonstrukci stadiónu hrajeme domácí zápasy v Düsseldorfu. A z 12 možných bodů jsme tady získali jen dva... Při pohledu na tabulku je pak hned jasné, kde těch deset bodů zůstalo.

Takže zklamání a rezignace?

To zase ne. V devíti zbývajících kolech je ve hře 27 bodů, o Pohár UEFA se ještě dá zabojovat.

V bundeslize jste zdomácněl okamžitě. V zimě se vám prý dokonce ozval Bayern.

Nevím, já to četl jen v novinách. Bylo to spíš tím, že na podzim jsem jen hostoval ze Sparty a Leverkusen se do konce roku nevyjádřil, co bude dál. Možná tedy zbystřil Bayern a prý se zajímal také Hoffenheim. Já ale počítal jen s Leverkusenem.

O jednu trofej hrajete dál. O Německý pohár.

Ano, je z nás pohárové mužstvo. Čeká nás semifinále s Mohučí, druhou dvojici tvoří Hamburk a Brémy. Však už jsme se s Davidem Jarolímem ‚štychovali‘, že se utkáme ve finále. Vyvrcholení poháru v Berlíně, to by byl úžasný zážitek.

Když už se Leverkusenu tolik nedaří na hřišti, prý jste se vyřádili aspoň na motokárové trati Michaela Schumachera.

Jo, to byla paráda! Jeho rodiště Kerpen je asi jen 30 kilometrů od Kolína nad Rýnem, kde bydlím. Zúčastnil se celý tým. Michael tam nebyl, ale na společný oběd s mužstvem přišel jeho bratr Ralf.

Jaké jméno jste udělal českým pilotům?

Docela dobré. V kvalifikaci jsem obsadil druhé místo. V závodě jsem pak měl kolizi a musel hodně kluků předjíždět. Nakonec jsem ale druhou příčku uhájil za vítězným Helmesem.

To asi nejste úplný motokárový nováček.

Nejsem, s kamarády jsem občas jezdil ve Zlíně. Teď bych ještě spoluhráče chtěl vytáhnout na paintball, který znám z Prahy, ale na ten jsem je ještě nedostal.

Pokud jde o reprezentační zápasy ve Slovinsku a se Slovenskem, čekáte na svou šanci za Jankulovským a Šírlem.

Jsem trpělivý a každý sraz si užívám. V minulé kvalifikaci jsem také nečekal, že si proti Slovákům zahraji, ale přišla zranění a na hřiště jsem se dostal.

Reklama