Hlavní obsah

Podle hodnocení Práva a Sport.cz propadl proti Slovákům Plašil

PRAHA

Pokud by fotbalový reprezentant Jaroslav Plašil dostal známku, kterou si vysloužil od redakce Právo a Sport.cz za svůj výkon v prohraném středečním kvalifikačním zápase o MS 2010 proti Slovensku, na konci školního roku, musel by opakovat. Za pětku se totiž propadá. Češi si prohrou 1:2 postup výrazně zkomplikovali. Nic naplat, že se v utkání alespoň trochu pozitivně předvedli Jarolím a Jankulovski.

Článek

PETR ČECH  2-

Za góly nemohl, jinak moc práce neměl. Měl pár jistých zákroků, nezastrašila ho ani těžká malá domů od Grygery. Z branky zvládl i dirigovat obranu.

ZDENĚK GRYGERA 4

U inkasovaného gólu nemohl mít úplně čisté svědomí, Šesták ho snadno přelstil. Pak už hrál s přehledem. Posledních 20 minut dohrával na stoperu a nezajistil Pospěcha při gólu.

RADOSLAV KOVÁČ 3

Poslední dobou hraje spíš defenzivního záložníka a někdy mu chybí větší přehled. Jistý při hlavičkách, Ujfalušiho dokázal zastoupit.

DAVID ROZEHNAL 4-

Kloudně nepřihrál, nedostatečným důrazem zavinil první gól. Hološkova rychlost ho musí strašit. Chybí mu zápasová praxe, po přestávce se zlepšil.

MAREK JANKULOVSKI 2

Při bránění byl precizní, míč odebíral čistě a ještě přesně rozehrával. Jeho výpady dělaly soupeři problémy. Vhodným výběrem místa zařídil vyrovnávací gól.

LIBOR SIONKO 4-

Do přestávky ho spoluhráči prakticky nevyužívali. Když už se k míči dostal, kazil. Nebylo to ono, jeho obvyklá dravost po straně mu momentálně chybí.

JAN POLÁK 4-

Ukázal nebojácnost, ale jakákoliv nadstavba chyběla. Nepřihrál, pohybem nehýřil. Několikrát pokazil přihrávku, párkrát laxně vypustil souboj.

DAVID JAROLÍM 2

Hodně aktivní, bylo na něj mnoho faulů. Nebál se vzít si míč, rozehrávat, stíhal i bránit. Byl důrazný a nebojácný. Mohl výborný výkon korunovat gólem, jeho ránu zastavila tyč.

JAROSLAV PLAŠIL 5

Opět tragédie. Devadesát minut jsme hráli v deseti. Nepřihrál, chvílemi splašeně zabíral prostor Sionkovi, a když měl zabrat k vlastní brance, tak vyklusával.

TOMÁŠ NECID 3

Při premiéře v základní sestavě nezklamal. Jezdil nadoraz, hodně se vracel, předvedl pár dravých průniků přes několik hráčů. Pak ho trenér nepochopitelně střídal.

MILAN BAROŠ 4

Když měl udělat krok navíc, raději se zastavil. Záložníkům se do půle pohybem nenabízel, po přestávce sice ostré výpady předvedl, ale končil je nepřesnou přihrávkou či splašenou střelou.

ZDENĚK POSPĚCH 4-

Hrál od 71. minuty. V klíčovém okamžiku při druhém gólu Slováků selhal.

Martin Fenin a David Lafata nehodnoceni, hráli příliš krátce.

Reklama

Související témata: