Hlavní obsah

Straka si k nároďáku vybral za asistenty Moralese, Váchu a Veselého

PRAHA

Nový reprezentační trenér František Straka už si vybral své asistenty, o nichž by v průběhu pondělí měla hlasováním per rollam rozhodnout dvanáctičlenná fotbalová generalita. Prvním asistentem Straky u národního týmu by se měl stát italský kouč Massimo Morales, který předčasně skončil na lavičce zachraňující se Příbrami.

Článek

Kouč českého národního týmu František Straka už má jasno o svém realizačním týmu pro červnový přípravný zápas s Maltou. Jeho prvním asistentem by se měl stát italský kouč Massimo Morales, který předčasně skončil na lavičce zachraňující se Příbrami, za druhého asistenta navrhuje Straka českobudějovického Karla Váchu, za trenéra brankářů pak libereckého Milana Veselého. Tato tři jména podle informací Sport.cz figurují v seznamu, který předložil Straka členům výkonného výboru ČMFS ke schválení.

Generalita cizince k reprezentaci nechtěla

Kuriózní je zejména jméno italského kouče Massima Moralese. Nikoli snad proto, že začátkem května předčasně skončil na lavičce Starkovy Příbrami, kde si hráči stěžovali na jeho metody a hlavně pak komunikaci s ním, ale proto, že fotbalová generalita nechtěla cizince k české reprezentaci angažovat.

"Řídili jsme se jedním z doporučení expertní skupiny," vysvětloval předseda ČMFS Pavel Mokrý po volbě Františka Straky. Koneckonců, i sám Straka v ten samý den tvrdil, že se přáním výkonného výboru bude řídit a Moralese si tudíž za asistenta nevybere. "Respektuji, že svaz nechce cizince a tudíž budu asistenty vybírat z českých trenérů," prohlásil.

O realizačním týmu se hlasuje mailem a telefonem

Hlasování probíhá per rollam, protože už v úterý dopoledne by měl Straka jména svých vyvolených mužů oznámit na tiskové konferenci, kde zveřejní i nominaci na zmiňovaný přípravný duel s Maltou, jenž se hraje 5. června v Jablonci.

„Hlasování mailem či telefonem je běžnou praxí. Tentokrát k němu dochází proto, že zasedání výkonného výboru bylo odloženo a složení realizačního týmu české fotbalové reprezentace musí být schváleno před zmiňovanou úterní tiskovou konferenci,“ potvrdil pro Sport.cz mluvčí fotbalového svazu  a zároveň i reprezentace Václav Tichý, že se o Strakových asistentech skutečně jedná.

Jména Strakových mužů však nechtěl prozradit, natož aby potvrdil informaci Sport.cz, že se jedná o Moralese, Váchu a Veselého.

Kubíček potvrdil: Ta tři jména souhlasí

"Netajím, výzvu k hlasování per rollam jsem skutečně dostal. A tři jména uváděná na stránkách Sport.cz v návrhu skutečně figurují," potvrdil naopak místopředseda fotbalového svazu Jíři Kubíček.

"Ten návrh nakonec projde. Tak jako se ,sedm spiklenců´ domluvilo před volbou reprezentačního trenéra na Strakovi, domluví se i teď. Je mně z toho všeho nějak podivně. Zvláště teď, kdy jsem si opakovaně přečetl všechny rozhovory s příbramskými hráči na téma Morales a jeho metody," dodával rebel mezi strahovskou fotbalovou generalitou.

Pro tenhle Strakův výběr nebudu, hlásil Vacek

Jeden ze "spiklenců", strahovský  ministr financí a místopředseda svazu Jaroslav Vacek však oponuje. "Já tedy budu rozhodně proti, protože takto poskládat realizační tým prostě nejde. Už proto, že Straka si vybral asistenty v rozporu se zásadami, které jsme přiíjali," nechal se Vacek slyšet pro Sport.cz.

Je tedy dost dobře možné, že Strakův návrh na složení jeho nového realizačního týmu mezi fotbalovou generalitou neprojde a trenér zůstane i pří úterním zveřejňování nominace bez asistentů.

Reklama