Hlavní obsah

Necid se proti Maltě zastřeloval dlouho, ale nakonec přece jen rozhodl

JABLONEC

Už se zdálo, že fotbalová reprezentace v Jablonci gól nedá a s Maltou jen remizuje. Nakonec se však útočník Tomáš Necid po několika zahozených šancích přece jen trefil a ostudu odvrátil. „Nervózní jsem nebyl, gól může klidně padnout až v 92. minutě. Počítali jsme s tím, že musíme být trpěliví. A nakonec to tam naštěstí spadlo,“ oddechl si jediný střelec zápasu.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Tomáš Necid (vzadu) se snaží obejít Luka Dimecha z Malty.

Článek

Deset debutantů se nakonec výhry dočkalo. A pár zkušených hráčů s nimi. „I když možná kluci budou tvrdit opak, na nováčcích přece jen byla určitá nervozita znát. Především v tom, jak jsme řešili šance,“ všiml si Radek Šírl. „Také Tomáš Necid se zastřeloval dlouho, měl tři, čtyři příležitosti, ale potom přece jen rozhodl,“ dodával Šírl.

Kanonýr z CSKA Moskva hrál dost dlouho nešťastný zápas, i v tutovce selhal. Díky sebedůvěře rozeného střelce však šel dál za svým. „Ubývající čas jsem nesledoval. Převahu jsme měli, šance také, takže pořád jsem věřil a cítil, že gól dáme. A ono to přišlo, i když až třináct minut před koncem,“ líčil Tomáš Necid.

„Soupeř byl především v prvním poločase nepříjemný, to jsme navíc nehráli tak, jak jsme chtěli. Ale když jsme je po přestávce nechali běhat bez míče, přece jenom se unavili a my se začali prosazovat po stranách. Druhý poločas už byl lepší. Vítězství se počítá, takže nakonec můžeme být spokojení,“ konstatoval kapitán týmu Tomáš Hübschman.

Nikdo neví, v jakém složení se nároďák sejde příště, jaký trenér ho povede. „Situace v českém fotbale se trochu projevila, ale jinak jsem si až do svého zranění zápas užíval. Každý se chtěl ukázat a důležité je, že se vyhrálo,“ poukázal obránce Erich Brabec.

Sám kouč Straka počítá s tím, že v takovém složení se už národní tým nikdy nesejde. „Pár hráčů by v něm však zůstat mohlo, nějakých nováčků asi bude potřeba. Pro všechny, co jsme tady noví, to bude těžké, ale myslím, že nějakou šanci na pokračování v reprezentaci máme,“ zadoufal David Limberský.

Reklama

Související témata: