Hlavní obsah

Hašek začal úřadovat i s poradcem Brücknerem, hříšníkům dá šanci

Rozdělením kompetencí, vymezením okruhu více než padesáti sledovaných hráčů a pracovní večeří se dal do díla nový realizační tým fotbalové reprezentace. K taktice se šéf svazu a hlavní trenér v jedné osobě Ivan Hašek ještě nedostal. Na to bude čas před srpnovým zápasem s Belgií - a hlavně v září před klíčovým kvalifikačním zápasem na Slovensku.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ivan Hašek na tiskové konferenci v Praze po schůzce s realizačním týmem fotbalové reprezentace

Článek

Jaké tedy jsou kompetence členů nového realizačního týmu?

Michal Bílek bude společně se mnou zodpovědný za přípravu a vedení tréninků i koučování. Luděk Klusáček má na starosti analyzování soupeřů, Jan Stejskal brankáře. Karel Brückner je konzultant, který se bude také podílet na sledování hráčů. Jména dalších členů realizačního týmu oznámíme až po úterním zasedání výkonného výboru.

Belgii přivítáte 12. srpna v Teplicích. Myslíte, že se národní tým může v tomto období sejít kompletní?

Datum zápasu je hodně nešťastné, protože budou probíhat kvalifikace na Ligu mistrů a Evropskou ligu. Musíme být co nejsilnější především na zářijový zápas v Bratislavě se Slovenskem. Třeba Pospěch v Kodani a s ním i další hráči budou v srpnu enormně vytíženi. Chceme, abychom byli na Belgii v co možná nejkompletnějším složení, ale nebudeme nikoho garantovat a nutit hráče, aby přijeli i v případě únavy.

To se v ruské lize zřejmě týká i Jana Kollera.

S Honzou jsem mluvil, jeho kalendář je hodně nabitý. Proti Belgii budeme jeho nominaci zvažovat, protože hraje každé tři dny. Je důležité vědět, že má zájem. Pokud budu mít víza, poletím se podívat na jeho nejbližší zápas na Spartaku Moskva. Nemyslím si, že by nechtěl reprezentovat.

A co Tomáš Rosický? Z Anglie znovu přišly poplašné zprávy.

Víme, že trénuje s Arsenalem. Měl by být v pořádku, žádné problémy hlášeny nemáme.

Bývalý výkonný výbor vyloučil z reprezentace šestici Ujfaluši, Baroš, Kováč, Fenin, Matějovský a Svěrkoš. Dáte jim šanci?

Budeme s nimi mluvit, chci slyšet, co se vlastně stalo. Nehodlám řešit, co bylo, mě zajímá to, co bude. Záležet bude na jejich sportovní formě. Pokud budou fit...

Týká se to i Ujfalušiho?

Tomáš ukončil reprezentační kariéru, takže je to bezpředmětné. Pokud však bude mít zájem, určitě s ním rád promluvím.

Asistenty už máte, ale co funkce manažera?

Zůstává v rukou vedoucího týmu, kterým je Sláva Dudl. Funkci manažera zajišťuje on, nabídka pro Vladimíra Šmicra však pořád platí.

Jenže Šmicer se připravuje se Slavií na další sezónu jako hráč.

Nabídka není časově omezená. Já věřím, že se rozhodne brzy. Pokud se rozhodne hrát dál, budeme to řešit.

Reklama

Související témata: