Hlavní obsah

Rozehnal: Ještě že dělám strečink. Jinak bych nohu tak vysoko nezvedl

Fotbalista David Rozhenal se po 57 reprezentačních startech dočkal gólu. Stalo se tak při středečním přátelském utkání proti Belgii v Teplicích, kde národní tým vyhrál 3:1. Devětadvacetiletý zadák čekal na premiérovou trefu více než pět let. "I když ten gól byla taková šmudla, radost je pořád stejná. Ani mi nevadí, že to byl jen přípravný zápas," řekla po utkání nová akvizice bundesligového Hamburku.

Článek

Na první gól v národním týmu jste od svého debutu v reprezentačním áčku čekal pět a půl roku. Není to příliš dlouhá doba?

Každý holt nemá to štěstí jako Roman Hubník, který proti Belgii odehrál druhý zápas a hned se trefil... Já si musel počkat, a i když ten gól byla taková šmudla, radost je pořád stejná. Ani mi nevadí, že to byl jen přípravný zápas. Sedmapadesát zápasů je dlouhá doba a jsem rád, že už v kolonce gólů nebude u mého jména nula.

Ta vaše trefa byla trošku akrobatický kousek...

Říkal jsem si: ještě že dělám strečink, aspoň jsem tu nohu dokázal takhle vysoko zvednout... Šel tam dobrý balón z rohu, na první tyči ho někdo prodloužil, Michal Kadlec šel do souboje s brankářem a nějak se to odrazilo ke mně. Nebylo to úplně lehké trefit, ale radost je velká.

Pod dresem jste dlouho nosíval tričko s fotkou manželky, abyste jí věnoval první trefu...

No a nedošlo na to. Teď tam mám už nějaký pátek fotku syna Luky. Je už trošku starší, z jeho prvního roku. Ten gól je pro ně oba.

Sundal jste vůbec po té brance dres a ukázal fanouškům syna na prsou?

Ne, byla tam taková ta veliká vnitřní radost. Oni s manželkou ale dobře vědí, že ten gól patří jim.

Překvapilo vás, když jste nastoupil až do druhé půle na post defenzivního záložníka?

S trenérem jsme se takhle dohodli. Říkal, že by mě tam rád vyzkoušel, takže jsem překvapen nebyl.

Hrál jste v záloze vůbec někdy v reprezentaci?

Myslím, že jen jednou a ještě pár minut. Ale v klubech jsem to hrával. Naposledy v Newcastlu, ale třeba předtím v Paris Saint Germain dost často. A myslím, že jsem to tam hrával docela dobře.

Troufl byste si na tento post i v kvalifikaci na Slovensku?

Určitě, byla by to výzva. Chtěl jsem trenérovi dokázat, že se mnou může počítat i do zálohy, a snad jsem nezklamal.

Reklama

Související témata: