Hlavní obsah

Baroš: Na Slovensku nás čeká válka, snad si Dino návrat nerozmyslí

Snad i útočník Milan Baroš načal ve fotbalové reprezentaci sám pro sebe novou éru. V poslední době totiž král střelců EURO 2004 drží skromnou normu co rok, to jeden gól v národním týmu. Jelikož ve středu dal Belgii branku z penalty, měl by mít letos teoreticky vyčerpáno. A to by pro kouče Haška byla před závěrem kvalifikace MS 2010 hodně špatná zpráva...

Foto: Michaela Říhová, Právo

Milan Baroš (uprostřed) v souboji s Belgičanem Vertonghenem.

Článek

Belgii jste porazili 3:1, ale začátek zápasu se vám moc nepovedl.

Ideální určitě nebyl, soupeř nás zaskočil. Dal nám rychle gól, ale od té doby jsme byli lepší, měli šance a dokázali je využít.

Proč jste se rozjížděli tak pomalu?

Někdy prostě trvá, než si všechno sedne. Dostali jsme facku, jim všechno vycházelo, dařilo se jim kombinačně, neztráceli míče. Naopak my jsme nedokázali v rychlosti přejít dopředu, hodně jsme to zdržovali, dávali jsme plno zbytečných přihrávek do strany. Pak jsme začali hrát jinak a šlo to.

Jak jste si v útoku zahrál s parťákem Svěrkošem?

Byl jsem s trenérem domluvený, že budu hrát jen poločas, aby se všichni prostřídali. Venca Svěrkoš není klasický hrot, ale dokáže pro mě pracovat, přidrží míč, dá finální přihrávku. Zařídil penaltu a odehrál dobrý zápas.

Právě vy jste penaltu proměnil. Byl jste na ni určený?

Bylo nás víc, ale já si věřil, tak jsem si vzal míč a proměnil, což je podstatné. V Galatasarayi je také kopu.

Nebyl jste ani trochu nervózní?

Trocha nervozity je před penaltou vždycky. Soupeř protestuje a než ke kopu dojde, pořád přemýšlíte, kam to kopnout. Na úterním tréninku jsem to dával k levé tyči a Jarda Drobný mi to chytil. Tak jsem v zápase vystřelil na druhou stranu a pro jistotu míč ještě zvedl.

Oddechl jste si, že váš střelecký půst v reprezentaci skončil?

Každý gól je důležitý. A často je těžší proměnit penaltu než vyloženou šanci. Jsem za něj samozřejmě rád. Byl to však jen přátelák. Důležitější bude zářijový zápas na Slovensku, tam to bude válka, bitva o všechno. Proto je dobře, že jsme vyhráli a zvedli si sebevědomí.

Je vítězství nad Belgií nejlepším vzkazem pro Slováky, že před zářijovým zápasem s vámi musejí stále počítat?

Tam to bude bitva o všechno. Musíme se na ni připravovat už odteď a vrátit jim porážku z Prahy. Hlavně se vrátit do hry o postup. Takže je dobře, že jsme Belgii slušně zvládli.

Nový trenér, pozměněný tým. Jaké pocity ze třídenního srazu máte?

Atmosféra v kabině je jiná. Je cítit, že ve vedení fotbalu jsou lidé, kteří mu chtějí něco dát, chtějí ho někam posunout. Kvalifikaci samozřejmě nepokazilo bývalé vedení svazu, i když hrát roli to taky mohlo. Nejvíc záleží na nás hráčích. Věřím, že se výkony změní a že postup ještě zvládneme.

Na Slovensku se možná v útoku znovu sejdete s dlouholetým spoluhráčem Janem Kollerem.

Doufám, že si Dino návrat nerozmyslí a přijede. Dal za národní mužstvo pětapadesát gólů, má dva metry, sto kilo. Svou sílu v koncovce nebo při standardních situacích určitě neztratil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články