Hlavní obsah

Fotbaloví reprezentanti se činí, letos se jim narodilo už pět následovníků

PRAHA

Klučičí boom v českém národním týmu ihned rozvířil spekulace, jak by asi mohla fotbalová reprezentace vypadat za dvacet let. V březnu se stal otcem Radka Radoslav Kováč, v červnu se narodili Damián Čech a André Thomas Sivok. A před pár dny přišli na svět Patrik Baroš a Tomáš Hübschman jr. „Byla by to rarita, kdybychom se jednou sešli se současnými spoluhráči a fandili spolu našim synům,“ říká brankář Petr Čech.

Foto: Sport.cz

Petr Čech s manželkou Martinou a dcerou Adélkou

Článek

Je to sice ještě daleko, ale představa, že by se jednou v českém národním týmu opět objevila zvučná jména jako Nedvěd, Šmicer, Čech vedle sebe, není rozhodně nereálná. V roce 2009 se hned pěti reprezentantům narodili synové. "Letosse rodí celkově více chlapců než děvčat. Je kuriózní, že během jednoho reprezentačního srazupřibyli do naší sestavy hned dva,“ říkal Petr Čech. A útočník Milan Baroš s úsměvem na rtech odpověděl: „Asi jsme v tomhle šikovní...“ S Radoslavem Kováčem se všichni tři shodli na tom, že je to zajímává souhra náhod.

V roce 2002 česká jednadvacítka získala zlaté medaile na evropském šampionátu ve Švýcarsku. Pokud by se synové potatili, mohli by úspěch svých otců jednou zopakovat. „Tak to je hodně zajímavá představa, že by naši kluci hráli spolu a vybojovali titul mistrů Evropy,“ přiznává Tomáš Hübschman. A Radoslav Kováč dodává: „No, to by byla věc! A třeba by byli ještě lepší než my.“

Samozřejmě, že nikde není psáno, že se budou věnovat fotbalu, tatínkové jim v tom ale rozhodně bránit nebudou. „Nechám to na malém, pro co se rozhodne. Když ho bude bavit fotbal, rozhodně mu v tom bránit nebudu. Spíš naopak,“ shodli se na odpovědi všichni čtyři - Čech, Kováč, Baroš i Hübschman. „Ale rozhodně by to byla rarita, kdybychom se jednou sešli se současnými spoluhráči a fandili spolu našim synům,“ uzavřel Petr Čech.

A jak by takový národní tým mohl vypadat? Hlavním tahounem by mohl být Pavel Nedvěd jr. V brance by mohl stát Damián Čech nebo Iason Drobný. Pokud by se synové obránců potatili, tak by defenziva mohla vypadat následovně: David Grygera, Luka Rozehnal, André Thomas Sivok, Radek Kováč a Patrik Jiránek. V záloze by se mohli představit Daniel Polák, Tomáš Galásek jr., Tomáš Hübschman, David Niclas Sionko nebo Dominik Matějovský a v útoku by mohl řádit Patrik Baroš s Jiřím Šmicrem.

„Budoucí česká reprezentace“ by mohla býtrozšířena ještě díky Tomáši Rosickému a Jaroslavu Plašilovi, kteří jsou zatím bezdětní. Nebo by k dcerám mohl ještě přibýt chlapeček u Kollerů a Jankulovských. A trénovat by tým mohli společně bratři Pavel a Ivan Haškové.

Reklama