Hlavní obsah

Barošovi otcovství vyloženě prospívá, chválil střelce čtyř gólů Hašek

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Mohl být spokojen. Slovinci dali San Marinu pět gólů, Slováci je obšťastnili sedmičkou, Poláci je vyprovodili dokonce s desetibrankovým přídělem, takže sedm gólů nastřílených v Uherském Hradišti Haškovými svěřenci amatérům z Apeninského poloostrova je v normě. Plán byl splněn, i když ... „i když víme, že ani teď nemáme všechno ve svých rukou,“ uvědomoval si kouč české fotbalové reprezentace Ivan Hašek po vítězství nad San Marinem.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Fotbalista Václav Svěrkoš (vpravo) gratuluje spoluhráči Milanu Barošovi ke gólu v utkání proti San Marinu.

Článek

Bylo to velké Barošovo galapředstavení. Jeho brilantní show završená čtyřmi góly. Dokonce k pěti brankám měl blízko, kdyby mu za stavu 6:0 neukradl Svěrkoš míč a nešel kopat penaltu namísto něho.

Před penaltou se měli domluvit...

„To byla jejich věc. Na penalty byli určeni Baroš, Svěrkoš a Necid. Měli se domluvit podle toho, jak se budou cítit. Nebudu zjišťovat, proč ji šel kopat Svěrkoš a neproměnil ji. Ostatně, napravil to vzápětí druhou brankou,“ nechal zahozený pokutový kop trenéra Ivana Haška v naprostém klidu.

Zato báječné Barošovo vystoupení mu pohladilo fotbalovou duši i srdce. „Je vidět, že otcovství mu vyloženě prospívá. Na Slovensku i proti San Marinu podal mimořádný výkon, takže kéž by mu to šlo tak dál,“ vyzvedával Ivan Hašek výkon legionáře z Istanbulu.

Pochopitelně že se vnucovala otázka, zda při současné Barošově formě a střelecké potenci nebylo chybou nechat ho v sobotu v Bratislavě jen na lavičce a nasadit ho proti Slovákům až ve druhé půli. „To teď těžko může někdo vědět. Baroš se k nám připojil až ve středu, absolvoval s námi pouze dva tréninky. To, že jen tátou, se na něm určitě velice dobře projevilo a psychicky mu to prospělo.“

Na Rosickém se domluvil s Wengerem

Trenér českého týmu byl ale navýsost spokojen i s účinkováním Rosického, který se do reprezentace vrátil po dvou letech. „Byli jsme domluveni s trenérem Arsenalu Wengerem, že ho pošlu na trávník maximálně na hodinu. Nastoupil s obvazem, neboť lékaři mu doporučili, aby si na poraněném svalu udělal kompresi,“ líčil, jak se rozhodnutí nasadit ex-kapitána národního mužstva rodilo.

„Na tréninku i v zápase ukázal, že lehkost neztratil, teď potřebuje jen herní praxi. Věřím, že za měsíc v důležitých zápasech proti Polsku a Irsku bude v ještě větší herní pohodě.“

Bolelo to. A dost!

Nakonec i sedmigólovou výhrou byl Hašek spokojen. „Je to pro nás zajímavý výsledek, neboť nešlo o jednoduché utkání. Na začátku jsme se neprosadili, proto jsem byl rád, že s postupem času góly přibývaly,“ glosoval střetnutí.

„Agresivita soupeře byla vysoká, takže zápas bolel. A dost! I proto jsem rád, že se nikdo nezranil, i když Svěrkoš lehce krvácel z hlavy i nosu. Zápas ale dohrál, všechny fauly ustál, vyprovokovat se nenechal, což také kvituji.“

Reklama

Související témata: