Hlavní obsah

V derby se Kušnír s Hlouškem pokopali, pak spolu jeli jedním autem na sraz

ŠTIŘÍN

Z těch dvou vyšel z derby pražských S jako vítěz pravý obránce Sparty Ondřej Kušnír. Na hřišti téměř vymazal slávistu Adama Hlouška, který měl být silnou zbraní domácích na levé straně. „Ondra hrál výborně, nic mi nedovolil,“ řekl Hloušek.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalista Sparty Ondřej Kušníř (vlevo) po derby odjel se slávistou Hlouškem a spoluhráčem Hubníkem na reprezentační sraz.

Článek

Jako reprezentační debutanti nasedli chvíli po derby plném emocí ještě s dalším sparťanem Hubníkem v Edenu do jednoho auta, které je odvezlo na Štiřín. „Viděl mě tam šéf našeho kotle a ptal se, jak to, že sedám se sparťany do jednoho auta. Jen jsem pokrčil rameny a usmál jsem se. On nakonec taky,“ líčil Hloušek.

Kušnír s Hubníkem na něj byli hodní, o derby cestou autem skoro nepadlo slovo. „Nechtěli jsme ho popichovat,“ přiznal Kušnír. S Hlouškem podstoupil řadu soubojů, ale prý se ani moc nepokopali. „Bylo to korektní,“ shodli se oba.

Nepískali na mě, těšilo Hlouška

Když dorazili za ostatními reprezentanty do hotelu u golfového hřiště kousek za Prahou, dva sparťané sklidili potleskl na otevřené scéně. Derby všichni viděli v televizi. „Moc dobře mi v tu chvíli nebylo, ale pískot na mě naštěstí nenásledoval,“ usmíval se Hloušek. „Táhl to hlavně Tomáš Hübschman. Holt je v reprezentaci víc bývalých sparťanů, tak ten potleskl stál za to,“ povídal Kušnír.

„Jenom Tomáš Necid a Michal Švec byli jako bývalí slávisté zklamaní,“ přiznal Hloušek. Když ho vítal reprezentační kouč Hašek, na žádné popichování nedošlo. „Říkal mi, ať dám hlavu vzhůru,“ prozradil útočník Slavie.

Na pokoj mu přidělili bývalého sparťana Zdeňka Pospěcha. „Ale derby jsme moc neřešili, byl na mě hodný. Viděl, že jsem pořád zklamaný,“ vykládal den po své premiéře v duelu pražských S. To Kušnír zabral pokoj s Hubníkem a mohli si vychutnávat pocit pomyslných vládců Prahy. „Je to hodně příjemné, ale teď už myslím na reprezentaci,“ řekl obránce Sparty.

Oba debutanti byli plní očekávání, jak je hvězdy typu Baroše a Čecha přijmou. „Byl jsem nervózní jako prase. Ale musím říct, že je to tady hodně kamarádské,“ líčil Hloušek před odpoledním tréninkem v Kunicích. Na něm už se s Kušnírem proháněli jeden vedle druhého, dělali srandičky a o derby už nepadlo ani slovo.

Reklama

Související témata: