Hlavní obsah

Zápasový den proti Polsku začíná povinnou snídaní

PRAHA

Zcela přesný řád má program národního mužstva v den zápasu. Dá se říct, že je v některých hodinách rozpočítán na minuty. Začíná se snídaní, která je povinná. Večerka je sice také stanovená, ale s usnutím to bývá všelijaké. Záleží na výsledku...

Foto: Michaela Říhová, Právo

Milan Baroš (uprostřed) na tréninku v pražském Edenu

Článek

„Zápas jsem do rána viděl ještě dvakrát,“ říkal například bývalý kouč, nyní konzultant Karel Brückner. „Když se na utkání nedívám, promítám si ho v hlavě. Usínám pozdě,“ přiznal současný trenér národního týmu Ivan Hašek.

„Nedá se usnout hned. Ať chcete nebo nechcete, utkání máte pořád v hlavě. Samozřejmě po vítězném si znovu v hlavě promítnete příjemné okamžiky a pak se usíná lépe. Po prohraném to je horší, hůř to dostáváte z hlavy,“ vyprávěl Tomáš Rosický.

„S tím usínáním to je opravdu svízelné. To vstávání bývá kolikrát horší, ale problém s tím nemám. Už toho mám odkopáno tolik, že se mi nestává, abych nemohl dospat. To možná ještě v žáčcích. Ale určitě cítím v hlavě rozdíl mezi vstáváním v obyčejný den a probuzením, kdy je před námi zápas. A ještě třeba klíčový, jako ten s Poláky. Dostaví se určitá nervozita, ale ne tréma, takové zdravé napětí a nabuzení,“ popsal svoje pocity David Rozehnal.

A takto vypadá sobotní program fotbalových reprezentantů:
9:00Snídaně, velmi lehká, většinou ovoce, vločky.
12:00Video, sestřih situací ze zápasů soupeře s výkladem trenérů.
12:30Procházka a protažení v parku štiřínského zámku.
13:00Oběd, opět velmi lehký, především těstoviny a zelenina. Po něm se hráči rozejdou do pokojů k odpočinku. Většina z nich si dopřeje spánek.
17:15Svačina, čaj, káva, lehké sladké pečivo.
17:30Taktická příprava na zápas, při níž trenér oznámí základní sestavu a určí exekutory pokutových kopů.
18:15Odjezd ze Štiřína na Letnou v doprovodu policie.
19:00Příjezd na Letnou, hráči se jdou podívat na trávník.
20:30Začátek kvalifikačního utkání Česko-Polsko.
23:00Odjezd zpět na Štiřín, čas je orientační, po tiskových konferencích a mixzóně. Po příjezdu následuje večeře. Hráči a členové realizačního týmu usínají podle výsledku a míry únavy. Nejhůř a nejméně spí většinou trenér.

Reklama

Související témata: