Hlavní obsah

Jedničku si proti Polsku vysloužili Čech, Plašil, Rosický a Necid

PRAHA

Kvarteto reprezentantů brankář Petr Čech, záložníci Jaroslav Plašil s Tomášem Rosickým a útočník Tomáš Necid si vysloužili nejlepší možné hodnocení v kvalifikační bitvě českého týmu o MS 2010 v JAR. V sobotu večer na Letné tým trenéra Ivana Haška porazil Polsko 2:0 zejména díky zlepšenému výkonu v druhém poločase, kdy do hry nastoupil Necid a rychlým gólem dal českému týmu klid.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Tomáš Rosický po zápase proti Polsku

Článek
Fotogalerie

Petr Čech 1

V klíčových chvílích tým podržel. Famózně vyrazil konečky prstů střelu Jeleňa v 1. půli, bravurně vytlačil i hlavičku téhož hráče v 58. minuty.

Zdeněk Pospěch 2

Nebezpečné centry Poláků v 1. poločase chodily z jeho strany. Zdálo se, že Polákům nestačí. I proto, že Plašil málo bránil. Po změně stran více podporoval ofenzivu, z jeho kopačky přišel centr na druhý gól.

Tomáš Sivok 2

Bezchybný při hlavičkách v obraně. Zejména v prvních dvaceti minutách nebránil s Hubníkem protihráče před Čechem příliš těsně. Zapojoval se i do ofenzivy, nebezpečný při útočních standardních situacích.

Roman Hubník 2

V úvodu váhavý, první hlavičky mu nevyšly. Ale postupně se rozehrál k jistému výkonu, do rozehrávky se příliš nezapojoval.

Marek Jankulovski 2

Několikrát míč nebezpečně vyvezl po levé straně, jeho centry však neměly vždy potřebnou přesnost. Při náběhu Blaszcykowského v 1. poločase nestačil rozběhnutému sokovi a dostal žlutou kartu.

Jaroslav Plašil  1

Často si pohybem říkal o míč, mnohdy sbíhal z pravé strany až do středu hřiště a měnil si pozici s Rosickým. Snažil se rozehrávat akce. Hlavičkou dal pečeť třem bodům.

Tomáš Hübschman 2

Při plnění defenzivních úkolů jistý, pohybem se nabízel spoluhráčům, ale příliš často brzdil hru zpětnými přihrávkami, ty směrem dopředu mnohdy postrádaly přesnost.

Tomáš Rosický 1

Geniálními finálními přihrávkami vysílal spoluhráče do gólových šancí. Necid jeho pobídku využil, Baroš nikoli. Řídil hru, pobízel spoluhráče k aktivitě. Po jeho standardních situacích byla polská svatyně vždy v ohrožení.

Daniel Pudil 3

Neviditelný muž. Přihrávky se mu nedařily, jeho výpady nebyly ve srovnání s galapředstavením na Slovensku tak nebezpečné.

Michal Papadopulos 4

Sice vyhrával hlavičkové souboje, ale většinu míčů ztrácel. Balón v útoku nepodržel, spolupráce s Barošem nefungovala.

Milan Baroš 2

Po přihrávce Rosického v 2. poločase mohl pojistit české vítězství, ale brankáře neobstřelil. Měl výborný pohyb, mnohdy však lehce ztrácel míče.

Tomáš Necid  1

Spasitel reprezentace. Přes dva protihráče se protlačil k vítěznému gólu. Hýřil sebevědomím, hrál nebojácně, drze. Ofenzivu českého týmu výrazně oživil.

David Jarolím a Jiří Štajner nehodnoceni, hráli příliš krátce.

Reklama

Související témata: