Hlavní obsah

Namísto do divadla s partnerkou, letí Rajnoch s reprezentací do Emirátů

V teple domova seděl ve středu večer mladoboleslavský fotbalista Jan Rajnoch, když mu trenér národního týmu Michal Bílek zavolal, že se má ráno hlásit na tréninku reprezentace. „Určitě mě to příjemně překvapilo. Do Emirátů se těším a doufám, že se ukážu v nejlepším světle,“ řekl Rajnoch, jenž v národním týmu nahradil zraněného Tomáše Sivoka.

Článek

Do výběru kouče Michala Bílka jste se dostal až jako náhradník za obránce tureckého Besiktase Tomáše Sivoka, jak to vnímáte?

Nijak negativně. Neberu to jako náhradu a jen mi to potvrdilo můj pocit, že jsem šel výkonostně nahoru. Začal jsem trénovat více silově a sám cítím, že jsem na tom po fyzické stránce teď hodně dobře.

Toho byste mohl využít i na nadcházejícím turnaji v Emirátech. Taky vám asi přijde vhod, že se s mnohými hráči z reprezentačního kádru už znáte...

Je fakt, že jsem se spoustou kluků hrál. S Máriem Ličkou například ve Slovácku, s Danem Pudilem jsem kamarád už hrozně dlouho a na pokoji budu s Michalem Papadopulosem, jenž před odchodem do Heerenveenu hrál u nás v Mladé Boleslavi.

S tou se vám nyní daří ligovou tabulkou stoupat. Ale ještě před čtyřmi posledními odehranými koly, v nichž jste neprohráli, jste na tom byli hodně bledě...

Těší mě, že jsme se dokázali zvednout. V Boleslavi jsme měli krizi, ale naštěstí se nám ji podařilo překonat.

Obával jste se toho, že vaše špatné výsledky mohly srazí vaz kouči Dušanovi Uhrinovi mladšímu?

O trenérovi to vůbec nebylo. Ten nás vždy připravil na zápas výborně. My jsme byli zklamaní hlavně sami za sebe. Jsem rád, že se u nás nic na postu hlavního kouče nezměnilo.

Hodně se toho ale změnilo u fotbalové reprezentace a nový kouč Michal Bílek vám dává šanci ukázat se na turnaji v Emirátech, asi chcete šanci chytit za pačesy...

Přeji si, aby se turnaj povedl. Asi dostaneme šanci všichni. Snad se vyvarujeme nějaké ostudy a fotbal si budeme užívat.

Kdy jste se vůbec o dodatečné nominaci dozvěděl?

Ve středu večer mi volal trenér Michal Bílek, abych se ráno hlásil v hotelu Praha. A protože bydlím v Praze ve Vršovicích, poprosil jsem Lukáše Opielu, jestli by mi nemohl z Boleslavi blíž ku Praze přivézt mé věci.

Bylo to tedy vše hodně hektické...

Je pravda, že já si raději program pečlivě naplánuji, ale určitě byl tento telefonát pro mě příjemným překvapením.

A co jste měl tedy v plánu?

S partnerkou jsme měli jít do divadla, tak jsme to museli zrušit, protože jí samotné se jít nechtělo. Aspoň, že na Erose Ramazzottiho půjde namísto mě s kamarádkou.

Reklama