Hlavní obsah

Bojujte, apeloval na hráče před zápasem o třetí příčku Hašek

Al Ajn (SAE)

Jednu touhu šéf českého fotbalu vyjevil. „Bojujte, protože bych chtěl vidět, že necháváte na trávníku duši,“ přál si Ivan Hašek před utkáním Bílkova reprezentačního výběru, jemuž půjde ve středečním odpoledni v Al Ajnu už jen o třetí turnajovou příčku. Od 13.30 našeho času vyrukuje proti Ázerbájdžánu vedenému německým trenérem Vogtsem.

Foto: Petr Horník, Právo

Ivan Hašek

Článek

Měl jiné představy. Hašek věřil, že při premiérovém startu na turnaji v Emirátech se český výběr do finále dostane a  i primát si z Al Ajnu odveze. „Však jsem také po nedělníám penaltovém rozstřelu s Emiráty, který nás odsoudil jen k utkání o třetí příčku, musel místním představitelům hned několikrát opakovat, že jsme skutečně nepřijeli s béčkem. Až na zraněné hráče jde skutečně o nejsilnější kádr, který máme k dispozici,“ přiznával první muž českého fotbalu, že mu na tribuně opravdu dobře nebylo.

„Jako hráč i trenér jsem chtěl vždy vyhrávat, v neděli jsem si ale užíval muka. Proto bojujte a nechtě na trávníku srdce,“ apeloval před středečním duelem o třetí místo na hráče, neboť pochopitelně registroval negativní ohlasy, jež na vystoupení Bílkova výběru z domovu přicházely.

Bílek se omlouval: Opravdu nevím!

Samozřejmě že moc dobře věděl, v jak tíživé situaci se jeho nástupce u reprezentace Michal Bílek před zápasem s Ázerbájdžánem ocitl. V kádru zdecimovaném zraněními těžko vybíral jedenáct zdravých hráčů, které by mohl postavit. I proto sestavu nevyřkl čtyřiadvacet hodin před utkáním, ale čekal s ní do poslední chvíle. „Opravdu rád bych ji řekl, ale bohužel musím čekat, až co řekne doktor,“ omlouval se Bílek po posledním tréninku během něhož se zranil Blažek, Hubník pouze vyklusával kolem hřiště  a o Kušnírovi už dopředu věděl, že ho nateklé koleno vyřadilo ze sestavy i pro druhý zápas a že si tudíž v Emirátech vůbec nezahraje.

„A to jsem měl představu, že se v základní sestavě bez ohledu na výsledek prvního střetnutí vystřídají všichni hráči, kteří do Arábie cestovali. Jenže bohužel,“ litoval Bílek, že jeho záměry přišly hned na první velké akci vniveč.

Kádr decimovaný zraněními

„Ke zraněným přibyl nově Blažek, který má nakopnutý nárt, u Hubníka odhaduji možnost startu proti Ázerbájdžánu padesát na padesát,“ doplňoval kouče lékař reprezentace Petr Krejčí a nijak netajil, že pochybuje i o  Papadopulosovi. Ten si z úvodního střetnutí odnesl nakopnutý kotník, ale protože je to známý „tvrďák“, prohlašuje: „Chci hrát, vydržím to!“

Sestava českého výběru se tudíž dala dedukovat jen podle konstelace hvězd na černém arabském nebi. „Grigar bude chytat, Holek už je v pořádku a nastoupí,“ měl Bílek jasno jen o dvou hráčích, kteří v prvním střetnutí v základní sestavě absentovali.

Komňacký: Ze záměrů neslevíme

„Bez ohledu na zdravotní stav mužstva neslevíme z našich záměrů a znovu se budeme pokoušet o útočný a ofenzivní fotbal, takže zvolíme zase rozestavení 4-3-3,“  potvrzoval Bílkův asistent František Komňacký.

O Ázerbájdžánu, jenž v prvním vystoupení na turnaji prohrál 0:1 s Irákem, už trenéři jisté informace mají a proto se snažili na Vogtsovo mužstvo své svěřence připravit. „Vyznává silový fotbal, hráči hodně běhají, nekomplikují si života a hrají jednoduše a důrazně,  kondičně jsou dobře připraveni. Praktikují prostě typický východní styl,“ nastiňovali trenéři hráčům.

Střetnutí o třetí turnajovou příčku s Ázerbájdžánem se hraje ve středu v 13.30 středoevropského času, přímý přenos vysílá ČT 4.

Sestava fotbalistů proti Ázerbájdžánu:
Grigar - Limberský, Šimůnek, Rajnoch, Pudil - Matějovský, Holek, Lička - Blažek, Magera, Papadopulos.

Reklama

Související témata: