Hlavní obsah

Jankulovski a spol. v nároďáku končí, Sionko by se do něj mohl vrátit

PRAHA

Samé ztráty počítala loni na podzim fotbalová reprezentace. Nejenže nepostoupila na mistrovství světa, neúspěšná kvalifikace byla posledním vystoupením pro některé zkušené hráče. Těžko trenéři hledají opačné případy mazáků, kteří by se ještě chtěli poprat o návrat do národního týmu. Staronový sparťan Libor Sionko je jedním z nich.

Článek

Díky za každého hráče, který se touží vrátit, chtělo by se zvolat s trenéry fotbalové reprezentace. Generační výměna je neodvratná, a tak národní tým počítá především kádrové ztráty. Kanonýr Jan Koller se na podzim vrátil jen na jediný zápas, po němž definitivně skončil. Závěr kvalifikace byl loučením i pro další hvězdu, obránce Marka Jankulovského.

Legionář Radoslav Kováč se sice s novým koučem Michalem Bílkem původně dohodl, že v případě nouze by ještě přijel. Jenže sotva chytil v Anglii formu, vzkázal, že končí i on, neboť své už si v reprezentaci odkopal...

Jako bílá vrána tak působí hráč, který své další angažmá vybíral také podle toho, aby se do nároďáku ještě mohl vrátit. A to je případ Libora Sionka. Z reprezentace vypadl jen proto, že v FC Kodaň přestal pravidelně hrát. Brzy třiatřicetiletý fotbalista má stále co nabídnout, navíc o nároďák pořád stojí.

Když se Bílek na podzim mužstva chopil, dal Sionkovi jasný signál: Nezatracuji tě, ale musíš v klubu pravidelně hrát. „Reakci trenéra na můj návrat do Sparty ještě nemám. Slova jsou teď stejně zbytečná. Rozhodne se na hřišti. Záleží na tom, jak budu hrát. Do nároďáku bych se ovšem vrátil hrozně rád,“ zopakoval Sionko hned poté, co na Letné podepsal smlouvu na dva a půl roku.

Takového hráče potřebujeme, potvrdil Komňacký

Stavitelé reprezentace jeho návrat domů přivítali. „Pokud Libor naváže na své někdejší výkony a potvrdí je, bylo by špatné, kdyby šanci nedostal. Je to typ, který v Gambrinus lize chybí. Rychlostní, dynamický, dokáže se prosadit v souboji jeden na jednoho. V reprezentaci bychom navíc takového hráče na pravou stranu zálohy potřebovali,“ potvrdil Bílkův asistent František Komňacký.

„Jestliže Sionko prokáže formu, s níž do Dánska odcházel, o místo by si určitě říci mohl,“ dodal kouč.

Navrátilec sice na podzim nastupoval v Kodani jen sporadicky, strach z propadu formy však nemá. „Troufám si říci, že jsem se stále připravoval velmi dobře. Při trénincích, stejně jako v přípravných utkáních jsem si dokazoval, že to se mnou není zase tak špatné, že kondici i fotbalové kvality v sobě pořád mám. Jen v očích trenéra jsem nebyl ten, kdo by měl za Kodaň hrát,“ ujistil Sionko.

Reklama

Související témata: