Hlavní obsah

Skácel se vrací na stadión, kde pro Hearts vystřílel Skotský pohár

PRAHA/GLASGOW

Prošel na fotbalových angažmá již pět zemí, ale Skotsko má pořád rád. Trochu symbolicky se Rudolf Skácel právě tady vrací do národního týmu, kde by chtěl zakotvit na delší dobu než při minulých pokusech. Navíc na „zaslíbeném“ stadiónu, kde pro Hearts vystřílel Skotský pohár. Není divu, že při úterním přistání reprezentace v Glasgowě byl nejobletovanějším českým hráčem.

Foto: Petr Horník, Právo

Rudolf Skácel si užívá krátký návrat do Skotska.

Článek

Vrátil se jako domů. „Moc se těším, zápas ve Skotsku je pro mě samozřejmě speciální. Tím spíše, že se bude hrát v Hampden Parku. Tam jsme s Hearts získali Skotský pohár. Hráli jsme tam již semifinále a ve finále jsem pak dal Gretně dva góly. Ve skotském výběru teď navíc mám několik kamarádů, s nimiž jsem v Hearts kopal,“ může Rudolf Skácel připomínat svou skotskou minulost ze sezóny 2005/06.

Hrál i v Marseille, Panathinaikosu Atény, Southamptonu a Hertě Berlín. Před pár týdny odešel ze Slavie do řecké Larissy, kde spolu s dalším Čechem Janem Blažkem prožívá neúprosnou záchranářskou misi. „Larissa je klub zvyklý bojovat o účast v evropských pohárech. A teď jsme šest kol před koncem ohroženi sestupem... Věděl jsem ale, do čeho jdu. V zimě přišlo celkem devět nových hráčů, staví se nový stadión. Larissa dělá vše pro záchranu.“

Skácel uzavřel smlouvu na rok a půl a nechce komentovat, zda by byl v případě pádu do druhé řecké ligy volný. „Nebudu se k tomu vůbec vyjadřovat, protože si sestup zkrátka nepřipouštím!“

Skotsko, to je pro Skácela jiná káva. Právě proti Skotům hrál v květnu 2008 svůj poslední zápas za národní tým. A teď se na svém milovaném stadiónu do reprezentace zase vrací. „Nominace mě mile překvapila. Děkuji za novou šanci a budu se snažit, abych si ji užil,“ těší se Skácel.

Kromě návratu do reprezentace mu udělal radost také jarní start Gambrinus ligy. Jeho Slavia vyhrála nad Střížkovem a umazala část podzimního manka. „Je důležité, že kluci odstartovali dobře, hned jsem s nimi po zápase mluvil. Bojují také o mě, vlastně stále hrají i o můj titul... Teď mohou být v klidu, zatímco na Spartu bude vyvíjen tlak,“ usmívá se Skácel.

Reklama

Související témata: