Hlavní obsah

Šmicer se loučí, v posledním derby se pokusí porazit Nedvěda

PRAHA

Eden uvidí v úterý večer již páté derby pražských S v sezóně. Po bitvách o ligové body a postup v poháru přichází na řadu zápas svým způsobem nejemotivnější. S fotbalovou kariérou se definitivně rozloučí Vladimír Šmicer, člen stříbrného týmu z mistrovství Evropy 1996. A další „Angličané“ v čele s Pavlem Nedvědem u toho nebudou chybět.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Vladimír Šmicer se loučí s fanoušky Slavie.

Článek

Vlažné tempo a galantní remízu při Šmicrově benefici nečekejte. Má to být pěkné ostré derby, byť vrstevníci, kteří si přijdou se slávistickým idolem zahrát, už přece jen patří spíš do staré gardy.

„Očekávám ostrou bitvu, určitě to nebude žádné v uvozovkách přátelské utkání v poklidném tempu. Většina hráčů, kteří na hřiště vyběhnou, to tak ani neumějí,“ ujišťuje Pavel Kuka, organizátor akce a šéf Sdružení Czech Team 96. „Půjde o ostrý zápas, kde nebude chtít nikdo prohrát a nikdo v něm nic nikomu nedaruje. Samozřejmě to bude podle možností a váhy, protože někteří tu fyzickou kondici nemají už úplně v pořádku...“

Nakonec se omluvili Šmicrovi bývalí spoluhráči z Liverpoolu Robbie Fowler a Steve McManaman. Jinak však kouč František Cipro na straně jedné a Dušan Uhrin na straně druhé budou mít k dispozici kádry velmi reprezentativní v čele s dalšími vicemistry Evropy Pavlem Nedvědem, Karlem Poborským či Patrikem Bergrem.

„Šmíca si pozval fotbalisty své generace, s nimiž hrával. Výběr konzultoval s trenéry obou týmů. S pozvánkami jsem neměl sebemenší problémy,“ pochvaluje si Kuka, který by měl patřit k nejběhavějším protagonistům benefice. „Já mám pouhých dvanáct kilo navíc, to se ještě dá utáhnout. Ale jsou tam jiní, kteří možná svou vizáží velmi překvapí,“ usmívá se.

Zápas začíná v 18:30, pískat bude bývalý mezinárodní rozhodčí Lubomír Puček.

Nominace mužstev
Slavia Praha (trenér František Cipro)
Brankáři: Vaniak, Černý. Obránci: Kozel, Suchopárek, K. Rada, Ašanin, P. Novotný. Záložníci: Ulich, Bejbl, Kubík, P. Berger, Krištofík. Útočníci: Šmicer, Kuka, Šmejkal.
Sparta Praha (trenér Dušan Uhrin starší)
Brankáři: Stejskal, Kouba. Obránci: Horňák, Němeček, J. Novotný, Vrabec, Votava, Sopko. Záložníci: Nedvěd, Poborský, I. Hašek, Jiří Němec, Z. Svoboda, Mistr, Vonášek, Frýdek. Útočníci: Siegl, Lokvenc.

Reklama