Hlavní obsah

Fotbalisté fandili v New Yorku hokejistům u Čechova notebooku

NEW JERSEY

Nejen jako brankářský mág, ale i jako expert přes počítače se projevil v zámoří kapitán české fotbalové reprezentace Petr Čech. Jediný dokázal na notebooku vykouzlit internetový portál, jenž přenášel přímý přenosem finále hokejového mistrovství světa mezi Českem a Ruskem. „Proto jsme se v New Yorku zdrželi, neboť všichni fotbalisté fandili u Čechova počítače hokejistům,“ vysvětloval manažer reprezentace Vladimír Šmicer zpoždění, které výprava nabrala ještě před cestou do dějiště druhého utkání amerického turné Hartfordu.

Foto: Jan Tauber

Čeští fotbalisté nastupují do autobusu v New Yorku

Článek

Po sobotní turecké lekci dopřál trenér Michal Bílek svým svěřencům volno. Nic jiného mu také nezbývalo, neboť autokar s fotbalisty měl vyrazit do 250 kilometrů vzdáleného Hartfordu přesně v jedenáct.

Měl, ale nevyrazil, neboť Petru Čechovi se podařilo najít na internetu portál, který vysílal finále hokejového mistrovství světa. Fotbalisté se tudíž sesedli k počítači a na obrazovce sledovali cestu Růžičkova týmu ke zlatu.

„Všichni drželi hokejistům palce a fandili, všichni jim na dálku blahopřejí ke zlatu,“ tlumočil mluvčí národního týmu Petr Svěcený vzrušené chvíle v newyorském hotelu Hoboken přímo naproti Manthattanu.

Stejskal šel na Empira, hráči po nákupech

I jeho prohlídku mimochodem hráči i trenéři zvládli. Zatímco fotbalisté korzovali po životem překypující Times Square a Páté Avenue a prolézali největší obchodní dům světa Macy‘ s, trenér gólmanů Jan Stejskal s několika dalšími členy realizačního týmu vyjeli do šestaosmdesátého patra mrakodrapu Empire State Building, aby se podívali na New York z více než čtyř set metrové výšky.

„Já na památky moc nejsem, takže ani tentokrát jsem Sochu svobody neviděl. Stejně jako když jsem tady byl v loni prosinci s partou slávistických fotbalistů Jardou Černým, Davidem Kalivodou a Láďou Volešákem jsem i tentokrát zamířil za nákupy a já dělal ostatním průvodce,“ přiznával bez mučení Vladimír Šmicer.

Petr Čech (vlevo) s trenérem Michalem Bílkem (uprostřed) a manažerem reprezentace Vladimírem Šmicrem.foto: Právo/Jan Handrejch

„Ale třeba Madison Square Garden, kde jsme byli při jedné z předchozích návštěv New Yorku s Ivanem Haškem na basketbalu a hokeji, jsem jim alespoň zvenčí ukázal.“

Hokej zavinil zpoždění

U dramatické hokejové partie se samozřejmě fotbalisté zdrželi, takže vyráželi do dějiště druhého zápasu amerického turné Hartfordu se čtvrthodinovým zpožděním. „A další hodinu jsme nabrali, než jsme se vymotali z totálně ucpaného New Yorku,“ prozrazoval Svěcený.

I proto cesta do 250 kilometrů vzdáleného Hartfordu, kde se ve středu v noci střetnou čeští fotbalisté s domácí reprezentací USA, trvala tři hodiny. “Pro Hartford bude zápas svátkem, takže stadión sloužící původně americkému fotbalu bude vyprodaný,“ vítal Bílkův výběr český asistent u amerického národního týmu Luboš Kubík.

Reklama

Související témata: