Hlavní obsah

Rakušany viděli na videu, kouč má o sestavě jasno

PRAHA

Sestřih ze zápasů Rakouska s Běloruskem a Kostarikou si ve čtvrtek prohlédli čeští fotbalisté na videu. Včetně trenéra Karla Brücknera se shodli, že soupeř se od jarního čtyřgólového debaklu v Praze hodně zlepšil. "Je to ukázněný, pracovitý tým, s dobře organizovanou poziční hrou a defenzívou, z níž vycházejí do útoku," charakterizoval kouč soupeře.

Článek

"Video ukázalo, že současný rakouský celek je kompaktní a vychází z dobře zabezpečené obrany," řekl o soupeři Jan Koller. "Proti Bělorusům hráli dobře, ale ti to po druhém gólu z pěti vzdali," dodal Roman Týce. Trenér Brückner uvedl, že o zahajovací sestavě už má jasno, byť Jiránek a Johana ještě nejsou zcela v pořádku. "Jasno mám a sestavu oznámím v sobotu po poledni na přípravě."

Zároveň český kouč dodal, že i přes absenci několika hráčů je tým dost silný a stejně počítal s tím, že šanci dostanou hráči, kteří po dva roky poctivě plnili roli dvojek, které chodili na trávník na několik minut nebo také vůbec. "Bude záležet na jejich subjektivním pocitu, svalová zranění jsou zrádná," dodal pak k situaci kolem Jiránka a Johany.

Bolf žádné oslabení necítí

I když v obranné čtveřici české reprezentace budou chybět její stabilní členové Grygera s Ujfalušim, její dirigent René Bolf žádnou obavu nemá: "Nahradí je neméně kvalitní fotbalisté. Na trénincích jsme se sehrávali a ještě máme před sebou páteční. Pokud by hrál se mnou ve stoperské dvojici Petr Johana, tak s ním už jsem také něco odehrál a Martin Jiránek potvrdil svoje kvality na pravé straně doma v utkání s Nizozemskem."

Reklama

Související témata: