Hlavní obsah

VIDEO: Nároďák se fotil, Čech, Baroš a Sivok budou na plakátu chybět

JABLONEC NAD NISOU

Kvalifikace fotbalového EURO 2012 už je za dveřmi. Během soustředění české reprezentace před středečním přípravným duelem s Lotyšskem v Liberci, který bude pro Bílkův tým závěrečnou generálkou, je to ostatně cítit. V úterý mužstvo absolvovalo v jabloneckých Břízkách focení pro oficiální publikace a plakáty, s nimiž do kvalifikace vstoupí.

Foto: Karel Felt, Právo

Trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek má pro Adama Hlouška dres stále schovaný.

Článek

Kdyby to měl být jediný zádrhel, který české fotbalisty na cestě do Polska a na Ukrajinu čeká, mohli by být všichni spokojení. Oficiálního focení se nemohli zúčastnit Petr Čech, Milan Baroš ani Tomáš Sivok, tedy trojlístek, na nějž kouč Michal Bílek v kvalifikaci EURO 2012 hodně spoléhá. Zraněné opory tak budou chybět na nejaktuálnějších oficiálních fotografiích. Podstatné však je, aby národní tým nakonec nechyběl na evropském šampionátu...

Na focení naopak dorazil dlouhodobě zraněný slávista Adam Hloušek. Po březnové operaci přetrženého zkříženého vazu v koleně tvrdě pracuje na tom, aby se co nejdříve vrátil na hřiště, podobně jako se mu to povedlo před třemi lety po zlomenině nohy. A může mu být velkou morální podporou, že reprezentační dres s číslem 19, který v Břízkách navlékl, má u trenéra Bílka stále rezervovaný.

Reprezentanti bydlí v jabloneckém Club Hotelu Břízky, a tak fotografové mohli využít přírodního prostředí zdejšího sportovního centra. Vyhnali reprezentanty na hřiště, jež skutečně lemují samé břízy. Tým má nachystané dvě varianty dresů, červenou a bílou. Vedení pro focení vybralo červená trika, která by v kvalifikaci přece jen měla být první volbou.

Na nových fotkách s novými ultralehkými kopačkami

Hráči, kteří mají smlouvu s firmou Nike, se již vyfotili v nových kopačkách. Řada Elite je určena exkluzivně jen pro členy reprezentačního áčka. Roman Hubník, Michal Kadlec, Zdeněk Pospěch, Jan Rajnoch, Mario Holek, Jaroslav Plašil, Jan Polák, Daniel Pudil, David Lafata a Martin Fenin si nové obutí poprvé vyzkoušeli na pondělním tréninku.

„Tyhle kopačky mi sednou, mám mnohem lepší kontakt s povrchem. Jsem z nich opravdu nadšený,“ pochvaloval si Michal Kadlec botky, v nichž bude v nové sezóně válet také slavná konkurence Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney či španělští mistři světa Fernando Torres a Cesc Fábregas, na něž český tým v kvalifikaci také narazí.

Výrobce slibuje „lehkost těžkého kalibru a dokonalou viditelnost na hřišti“. Kopačky totiž mají nový svršek a přepracovanou ultralehkou podešev, která podpoří výkony jak rychlostních, tak technických fotbalistů.

Reklama

Související témata: