Hlavní obsah

Hašek k reprezentaci nesestoupí a nikoho už se také doprošovat nebude

PRAHA

Ze strahovských výšin k reprezentaci nesestoupí. Jednu podobnou zkušenost už první muž českého fotbalu Ivan Hašek udělal, takže podobný experiment podruhé podstoupit nemíní. A to přesto, že se národní tým topí po úvodní kvalifikační prohře s Litvou v marasmu a s pochopitelnou nervozitou vzhlíží k říjnovým duelům se Skotskem a Lichtenštejnskem. „Porážka to byla skličující, zklamání zavládlo obrovské, cíl se však nemění. Postup na evropský šampionát zůstává prioritou,“ burcuje všechny kolem sebe Hašek.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Ze strahovských výšin k reprezentaci už Ivan Hašek sestoupit nemíní.

Článek

Už příští středu vyřkne reprezentační trenér Michal Bílek jména hráčů, na něž v dalších dvou dílech kvalifikace o EURO 2012 vsadí. I s Haškem nominaci probírá, to se ví.

Hašek: Trenéra nezpochybnil nikdo

„Diskutujeme na toto téma s trenérem i manažerem. Ostatně, při posledním sezení výkonného výboru, kdy se úvodní kvalifikační prohra s Litvou probírala, jsem to dostal za úkol,“ potvrzuje Ivan Hašek a i s odstupem času tvrdí, že se mezi strahovskou generalitou nenašel jediný muž, který by po blamáži s Litvou zpochybnil Bílkovo působení u národního týmu a chtěl snad vyvolat hlasování o důvěře.

Trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek (vpravo) a předseda Českomoravského fotbalového svazu Ivan Hašek.foto: Právo/Petr Hloušek

Jezděte, motivujte, dělejte všechno třikrát

„Podstatné teď pro nás je připravit se co nejlépe na Skotsko a Lichtenštejnsko. Organizačně, psychicky, motivačně. I na toto téma s realizačním týmem pomalu den co den mluvím. A opakuji, že všechno, co se zatím v přípravě na zápasy dělalo jednou, musí tentokrát vykonat třeba třikrát. Zapojit do práce další lidi, kteří mají s reprezentací co do činění, rozjet se znovu do ciziny za hráči, kteří přichází pro národní tým v potaz. Daleko víc a častěji než dosud, protože klíčoví reprezentanti musí být na říjnové duely důkladně připraveni,“ apeluje na trenéra i reprezentačního manažera šéf českého fotbalu Ivan Hašek. I proto bez váhání kývl na to, aby realizační tým rozšířil kondiční trenér Aleš Kaplan

Nikomu nevolejte, apeluje

Do nominace jim nemluví, konkrétní kádr figurující v Bílkových představách a plánech si předkládat nenechá, natož aby ho schvaloval. Jedno však zdůrazňuje.

„Nikomu už nebudeme volat a doprošovat se, zda snad nechce za reprezentaci hrát. To skončilo! Ozývat by se měli naopak sami hráči, pro něž by měl být národní tým jednou z hlavních priorit. Fanoušci na nich musí vidět, že jsou ochotni v nastávajících dvou kvalifikačních zápasech na hřišti třeba i padnout, takže takové hráče musíte najít. Odolné fyzicky i psychicky, “opakuje svým podřízeným.

A samozřejmě přidává, že navzdory olomoucké prohře s Litvou se cíl nemění a postup na EURO 2012 je dál prioritou. Pro reprezentaci i pro celý český fotbal.

Reklama

Související témata: