Hlavní obsah

VIDEO: Čech zbytečně kličkoval, píše o kuriózním gólu chorvatský tisk

PULA

Chorvatský tisk si po středečním utkání s Českem všímá především kuriózního gólu, který brankář Petr Čech inkasoval po nepochopitelném kiksu ze čtyřiceti metrů. Domácí tým chválí za vítězství, současně však upozorňuje trenéra Slavena Biliče, že ve hře reprezentace bylo příliš chyb.

Foto: Darko Bandič, ČTK/AP

Brankář Petr Čech padá při snaze obehrát Chorvata Rakitiče.

Článek

Podle Slobodne Dalmacie zlom v utkání přinesly dva okamžiky - fenomenální gól Kaliniče na 3:2 a odchod ze hřiště Tomáše Rosického. Bez hlavního dirigenta hra hostů ztratila identitu. K tomu se pak připojila chyba Čecha, čtvrtý gól a bylo hotovo.

Situace předcházející čtvrtému gólu Chorvatska. Brankář Petr Čech (vlevo) se snaží obejít s míčem Ivana Rakitiče.foto: Reuters/Nikola Solič

List kritizuje domácí, že po dvaceti minutách svižné hry a rychlém dvougólovém vedení nepochopitelně zařadili menší rychlost a lepší hru ve druhé polovině prvního poločasu pak Češi využili ke vstřelení dvou branek. Nepřítomnost Modriče v této fázi hry bila do očí, stejně jako špatná forma chorvatského tandemu stoperů.

Situace předcházející čtvrtému gólu Chorvatska. Brankář Petr Čech (vlevo) se snaží odklidit míč před Ivanem Rakitičem.foto: Reuters/Nikola Solič

Za představení, na které budou Chorvati dobře vzpomínat, označil utkání list Večernji list. Rovněž si nejvíce všímá gólu, který Čechovi ze čtyřiceti metrů dal Iličevič. Píše, že nejlepší světový brankář se pustil do zbytečného kličkování 25 metrů od své branky, v tísni přihrál nejbližšímu spoluhráči, ten o míč v mžiku přišel a následoval lob Iličeviče do prázdné branky.

Hru českého mužstva deník nijak nehodnotí, píše jen, že v prvním poločase poté, co Chorvati po snovém začátku polevili, byli Češi lepší. Deník také uznává, že první gól domácích padl zřejmě z postavení mimo hru.

Reklama