Hlavní obsah

Fotbalová jednadvacítka vyrazí ke kvalifikaci v Arménii kompletní

PRAHA

V plné síle vyrazí fotbalová jednadvacítka ke kvalifikačnímu utkání do Arménie, které má co vracet po remíze 1:1, jež se zrodila v září v Uherském Hradišti. Pokud se to svěřencům trenéra Jakuba Dovalila v pátek 11. listopadu v Jerevanu podaří, povedou dál tabulku 3. skupiny, v níž jsou nyní před Arménií jen díky skóre.

Foto: Radek Malina, Právo

Česká fotbalová jednadvacítka

Článek

Mužstvo se po překvapivé remíze s Armény vzchopilo a přivezlo důležitou výhru 1:0 z nedávného duelu ve Walesu. I proto je Dovalil přesvědčen, že jeho svěřenci mohou v Jerevanu odčinit úvodní domácí zaváhání. "Jednoduché to rozhodně nebude, ale máme kvalitu na to, abychom vyhráli. Tři body by znamenaly zase trochu přiblížení se ke kýžené baráži," prohlásil na dnešní tiskové konferenci. Kouč může počítat s největšími oporami včetně Jana Lecjakse, Lukáše Marečka, Václava Kadlece či Jana Chramosty.

Na mladíky nečeká lehký souboj, arménský tým tvoří většinou hráči Pjuniku Jerevan, jehož sílu vyzkoušela v kvalifikaci Ligy mistrů Plzeň. "Čeká nás zase dlouhý let, něco přes čtyři hodiny, ale s tím se musíme srovnat. Bude to však pořádná bitva, Černá Hora tam prohrála 1:4," připomněl Dovalil poslední úspěch Arménů.

Nominace České republiky
Brankáři
Marek ŠtěchYeovil Town
Roman ValešJablonec
Obránci
Pavel ČmovšNijmegen
Lukáš HejdaPříbram
Tomáš KalasArnhem
Jan LecjaksY.B.Bern
Milan NitrianskýSlavia
Filip NovákJablonec
Záložníci
Vladimír DaridaPlzeň
Ladislav KrejčíSparta
Marek HanousekDukla
Josef HušbauerSparta
Jan KopicJablonec
Lukáš MarečekAnderlecht
Útočníci
Václav KadlecSparta
Jan ChramostaMladá Boleslav
Tomáš WágnerPříbram
Martin NešporBohemians 1905

Reklama

Související témata: