Hlavní obsah

Atraktivní lístky na MS zmizely za 45 minut

PRAHA

Druhá fáze prodeje lístků na hokejové mistrovství světa v ČR odstartovala v pondělí, přesně v 17:00. Zbylé vstupenky, které nezmizely v první fázi při rezervacích přes internet, byly tentokrát k mání na terminálech sázkové společnosti Sazka. Za 45 minut znaly všechny vstupenky na atraktivní duely své majitele. Prodej se ale neobešel bez problémů.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Lidé čekají ve frontě, aby si na terminálu Sazky mohli koupit vstupenky na MS v hokeji

Článek
Fotogalerie

Na některých místech terminály nevydržely velký zájem fanoušků a zkrátka zkolabovaly. Rozhořčení fandové tak jen bezmocně přihlíželi, když jim lidé obsluhující terminály sdělovali, že terminál neodpovídá, protože je přetížen. Potíže se nevyhnuly pracovištím v Praze, Plzni, Zlíně, Ostravě, Pardubicích a dalších městech.

Prodány vstupenky za 8,3 miliónu

"Celý systém fungoval a funguje. Pravdou je, že na některých terminálech došlo na dobu deseti až patnácti minut k přetížení systému," řekl pro Sport.cz tiskový mluvčí společnosti Sazka Zdeněk Zikmund.  "K takovému zdržení docházelo celkově u několika desítek poboček z celkového počtu sedmi tisíc," dodal.

Přesný počet vstupenek, který byl dán k dispozici pro dnešní prodej, není znám. "Odhadoval bych to na několik stovek lístků na jeden zápas," řekl Zikmund. "Pravdou je, že se během hodiny a půl prodalo třináct balíčků vstupenek za celkovou sumu 8,3 miliónu korun," nastínil obrovský zájem fanoušků.

Vstupenky stále jsou, jen ne ty atraktivní

Jeden balíček v sobě obsahuje vstupenku na dva zápasy šampionátu. Celkem je balíčků sedmatřicet. Znamená to tedy, že na méně zajímavé zápasy vstupenky stále jsou. Vyprodány jsou jen lístky na utkání českého týmu, reprezentace Slovenska, semifinále a finále. "Tyto lístky byly pryč během 45 minut," řekl Zikmund.

"Stále jsou k dispozici i některé lístky například na čtvrtfinále," vyvrátil Zikmund spekulace o tom, že vstupenky už vůbec nejsou. Poslední fáze prodeje nastane v polovině března, kdy se postupně uvolní lístky z technických blokací a povinných rezerv například Mezinárodní hokejové federace.

Reklama