Hlavní obsah

Nedvěd: Snad se v Irsku potkáme s balónem

PRAHA

Vůdce fotbalového výběru Pavla Nedvěda trápí v posledních dnech bolesti zad, přesto ale na pondělním srazu reprezentace nechyběl. "Dávali mi injekce bych, abych mohl v neděli hrát, záda dost bolí," svěřil se novinářům. Pozvánku na souboj s Irskem však neodmítl: "Nechci chybět, musíme udržet tu skvělou atmosféru."

Článek

V Irsku by přes zdravotní problémy chtěl hrát. A o tom, co tam český výběr čeká, má taky své představy. "Je to dobrý soupeř, přijde určitě hodně lidí, snad bude dobré počasí a nebude moc foukat," vypočítával a v narážce na ostrovní styl s úsměvem dodal: "Taky doufám, že se na zemi potkáme s balónem."

Juventusu došel benzín

Reprezentačního záložníka netrápí jen záda. V italském Juventusu to příliš neklape, ligový titul se vzdaluje, nepodaří se navíc zopakovat loňskou účast ve finále Ligy mistrů. 'Starou dámu' poslala v osmifinále z kola ven španělská La Coruňa. "Žere mě to. Nejsem z těch, kteří podobné věcí hodí za hlavu a už na to nemyslí. Ale Španělé byli lepší, přehráli nás," vrátil se k dvojutkání Nedvěd.

A liga? Turínští jen ztěžka klopýtají, podle Nedvěda jim došel benzín. "Ještě na konci minulého roku to šlo, ale teď už jedeme vyloženě na krev. Možná platíme daň za skvělý rok, který jsme prožívali loni. S něčím podobným jsem i počítal." Juventus by se podle něj nyní měl soustředit na druhé místo, což by jej přímo kvalifikovalo do Ligy mistrů.

S novým parťákem

I proto se Nedvěd na tři dny s reprezentací těšil. Jenže se během srazu bude muset obejít bez tradičního parťáka Karla Poborského. Ten je zraněný a bude v Irsku chybět. "Pěkně mě v tom nechal, tak budu bydlet se Šoulou (Vratislavem Lokvencem)," usmál se Nedvěd.

Ten mimo jiné pozorně sleduje i stav marodky v národním týmu. To, že je v ní nyní docela nával, jej prý z klidu nevyvádí. "Není to samozřejmě nic radostného, ale určitě je lépe, že se to stalo teď, kdy je do Euro ještě dost času. Kluci by měli stihnout dát se do pořádku," zakončil povídání Nedvěd.

Reklama

Související témata: