Hlavní obsah

Koller: Z chyb proti Irsku se musíme poučit

DUBLIN

Fotbalový reprezentant Jan Koller měl ve středu šanci být jedním z hráčů, kteří v Dublinu proti Irsku udrží neporazitelnost českého týmu. Svoji šanci však neproměnil, přesto porážku nebere jako tragédii a vyzdvihuje výkon domácího týmu. I proto se v rozhovoru pro deník Právo rozčiluje, že atraktivní zápas nevysílala žádná česká televize a považuje to za neúctu k fanouškům.

Článek

Mrzí vás víc prohra nebo ukončení série bez porážky?Samozřejmě prohra, protože jsme ten druhý gól dostali až v nastaveném čase. My na tu sérii nijak zvlášť nemysleli, to spíš média a veřejnost. Na druhou stranu musím říct, že Irové předvedli výborný výkon a hodně nás potrápili. Hlavně v útočné fázi byli velmi dobří, zvláště Robbie Keane s Duffem. Jak tam Duff lítal bylo až neuvěřitelné. To byli dva nejlepší hráči.  Ale i tak jsme si vytvořili pár dobrých šancí a kdybychom jednu z nich proměnili, výsledek mohl být lepší.

Narážíte i na tu vaší možnost z prvního poločasu?Určitě. Narazil jsem si míč s Pavlem Nedvědem, jenže jsem předtím kopl do země a střela neměla takovou razanci. Navíc jsem ji ani neumístil, jak jsem chtěl.

Zdálo se, že se proti irské zhuštěné obraně prosazuje těžko. Nechybělo vám víc volnosti?Věděli jsme, že takhle hrají, vždyť ani Brazilci se proti tim nemohli dostat do šance. Ale my jsme si to komplikovali sami zbytečnými ztrátami míčů. A některé ty přihrávky na útočníky byly až takové hektické. Když jsme začali víc držet míč, skulinky se tam našly.

Byl podle vás výkon českého týmu špatný?Tak bych to neříkal. Našla se tam dobrá i horší místa, ale musíme brát ohled na soupeře. Byl jeden z nejlepších, se kterými jsme v poslední době hráli. Z těch chyb se musíme poučit, příště se jich zkusit vyvarovat a soustředit se na další zápasy. Tyhle přípravy jsou moc důležité pro závěrečný turnaj. Trenér si vyzkouší různé varianty, spoustu hráčů, aby mohl sestavit ideální nominaci. Každý bojuje za mančaft, ale také o svoje místo.

Co říkáte tomu, že zápas v Irsku diváci u nás doma v televizi neviděli? Je to neúcta k fanouškům, hlava mi to nebere. To je asi možné skutečně jenom u nás. Ve fotbalově vyspělé zemi by něco podobného nepřipustili.

Reklama

Související témata: