Hlavní obsah

Rosický: Chelsea nebo Real? To mě netrápí, hlavně být fit

DORTMUND

Fotbalový špílmachr Dortmundu i české reprezentace Tomáš Rosický si v rozhovoru pro Právo liboval: "Stav zlomené ruky je stále lepší. Zánět už je vyléčený, lékaři jsou spokojení, jak se to hojí. A já také." Ruku stále fixuje kovová výztuž, kterou lékaři vyndají až po Euru. "Ale když chodím přes bezpečnostní rámy, tak nepípám," smál se 'Rosa'.

Článek

Jaký je stav vaší zlomené ruky?

Stále lepší. Tento týden jdu na další rentgen. Zánět už je vyléčený a lékaři jsou spokojení, jak se ruka hojí. Já pochopitelně také. Trénuji, posiluji, běhám, ale zatím sám. Až po tom rentgenu lékaři řeknou, jestli už se budu moci připravovat s mužstvem. Zatím by to bylo riskantní kvůli nožným nárazům.

Běhání musí být asi otravné...

Ani ne. Na stadiónu jsem skoro každý den. Vozí mě také do lesa. Tam mě vysadí a za tři čtvrtě hodiny mě zase odvezou. V lese běhám rád, není to tak ubíjející, ale Karkulku ani vlka jsem tam ještě nepotkal.

Kovovou výztuž vám ještě nevyndali?

Kdepak, tu mi vyndají až po mistrovství Evropy.

To musíte pěkně pískat, když procházíte ochrannými rámy...

Víte, že ne? Už jsem jednou letěl a rámy procházel, ani to nepíplo.

Takže už máte přichystanou rouru, jak jste říkal?

Roura to zrovna není, ale mám takovou speciální bandáž, velice lehkou, která jako roura vypadá.

Omezuje vás ještě ruka?

Nemohu běhat sprinty, při nichž dochází k prudkým trhavým pohybům. To pak ruka bolí. Nedokáži jí ani pořádně otáčet. Také se s ní nedají házet auty, hlavně proto, že nemám sílu v palci. Leda bych je kopal, ale to zatím v pravidlech není, i když se to už zkoušelo.

Dá se odhadnout váš návrat na trávník?

Nedá a není kam spěchat. Nechci slibovat ani start proti Japonsku. Určitě bych se chtěl zapojit do přípravy na mistrovství Evropy. To už budu fit. Fyzicky na tom nejsem špatně, samozřejmě mi bude chybět rozehranost, ale já jsem typ, který se do toho rychle dostane. Jestli ještě pomohu Dortmundu v bundeslize, si netroufnu odhadnout.

Takže jste možná hrál poslední zápas za Dortmund, aniž jste to tušil, když o vás mají zájem například Chelsea a Real Madrid...

Tak tím se netrápím. V první řadě se musím dát do pořádku. O zájmu jsem slyšel i četl. Jestli bude od nějakého klubu zájem opravdový, to se podle mě uvidí až po šampionátu. Na ten pojedu dobře připravený a odpočatý.

Reklama

Související témata: