Hlavní obsah

Ostuda! Lvíčata si vezou ze Sofie čtyřgólový výprask

SOFIE

Tým českých fotbalových reprezentantů do jedenadvaceti let se stále marně hledá. Po březnové bezbrankové remíze na Slovensku tentokrát podlehl svým bulharským vrstevníkům dokonce 0:4. V květnu tým prověří ještě Turecko.

Článek

České mladíky na poloprázdném stadionu CSKA Sofia v úvodu minutách nerozhodila ani absence zraněných Romana Hubníka a Magery a Bulhary v první dvacetiminutovce takřka k ničemu nepustili. Byli to oni, kdo diktoval tempo hry. Aktivním presinkem nutili Bulhary jen k odkopům, se kterými česká obrana na začátku neměla problémy.

Škorpilovu týmu patřila i první šance zápasu; po Hottkově trestném kopu se míč dostal v pokutovém území až k Junovi, ale sparťanský útočník dobrou možnost promarnil. Pak na poslední chvíli po Junově pasu zasahovali před Bílkem domácí stopeři a nápor českého týmu ukončil po čtvrthodině kapitán Sivok, který po Hottkově rohu hlavičkoval jen do náruče gólmana Uzunova. Úvod žádný zvrat ani v nejmenším nenaznačoval.

Ale pak Češi nepochopitelně polevili a Bulhaři začali českou defenzivu provětrávat. Na hřišti začal řádit hlavně záložník Božinov; legionář z italského Lecce se nejprve prosmýkl po levé straně a pálil do boční sítě. A po půlhodině hry se hostům už pasivita nevyplatila: Božinov mezi českými stopery krásně prostrčil míč na Palankova a ten zblízka prostřelil gólmana Daňka. Pro Čechy to byla rána a domácí s nimi neměli slitování. Po dalších pěti minutách se neudržitelný Božinov obtočil kolem Šourka a pohodlně zvýšil na 2:0. Poločas měl být pro rozhozené české mužstvo vysvobozením.

Nástup do druhé půle Čechům znovu vyšel. V prvních minutách hru oživil několika dravými průniky hlavně střídající Michal Hubník - po třech minutách pustil Hlavatého nahrávku Sivokovi, ale tomu střela ve výhodné pozici nesedla. Vzápětí byli hosté nejblíže gólu: po rohu pálil Limberský a střela mířící do brány trefila nešťastně postaveného Juna.

Hra po sérii střídání ztratila řád a na dlouhou dobu měl poslední možnost na změnu skóre domácí výběr; po brejku Hazurova však dobře zasáhl Daněk. "Lvíčata" pak sice měla míč pod kontrolou, ale k vážnému ohrožení branky se nedostala. Chytře hrající bulharský výběr hrstku diváků rozpumpoval ještě jednou čtvrthodinu před koncem. Bleskurychlý Jankov hladce pronikl zranitelnou českou obranou, nechal za sebou tři stínující hráče a pohodlně zvýšil na 3:0. Debakl a zkázu českého výběru pak ještě v poslední minutě po dalším brejku dokonal Hazurov.

Reklama

Související témata: