Hlavní obsah

Jak zahnat nudu? Fotbalisté vezou hlavně filmy a hry

PRAHA

Prakticky každý den čekají na fotbalisty české reprezentace při soustředění v rakouském Seefeldu dvě tréninkové jednotky. Během sedmi společných dnů pod alpskými velikány však budou Brücknerovi svěřenci mít i spoustu volného času. Aby nepropadli ponorkové nemoci, volí každý rozličný způsob odreagování.

Foto: archiv

Z nabídky více než osmdesáti filmů si budou moci na soustředění v Seefeldu vybírat čeští fotbaloví reprezentanti (na snímku zleva Pavel Mareš a Tomáš Hübschman).

Článek

"Vezu si počítač a kupu filmů na DVD. Mám hlavně české komedie. Pokud bych vyčerpal vlastní možnosti, určitě si vypomůžeme s klukama a navzájem si nahrávky vypůjčíme," plánoval útočník Vratislav Lokvenc.

Maximálně zásobena bude i klubovna hotelu Vital Royal Dorint, v němž najdou české hvězdy dočasné útočiště. "Vezeme přes osmdesát filmů nejrůznějších žánrů. Nechybí žádná z oblíbených českých komedií, kterých je asi přes třicet. Jsem přesvědčený, že hráčům splníme všechna přání," vyprávěl tiskový mluvčí reprezentace Lukáš Tuček.

Ne všichni hráči jsou však milovníky filmového plátna, a tak počítají s jinou formou zabavení. Obránce Tomáš Ujfaluši si pravidelně na srazy vozí počítač. Výjimkou není ani soustředění v Seefeldu: "Mám připojení na internet, vozím si i hry. Tentokrát jsem si přibalil taky knihu, třeba se k ní ve volném čase dostanu. Ale když se naskytne příležitost, nenechám si ujít ani oblíbené filmy."

Ujfaluši si odfrknout nepotřebuje

Reprezentační zelenáč David Rozehnal je zase milovníkem hudby. "Určitě budu muziku hodně poslouchat. Vzal jsem si i učebnici angličtiny, ale nevím, jestli udělám nějaký pokrok. Myslím, že si ji vezu spíše pro dobrý pocit," smál se obránce Brugg, který se kromě jiného těšil i na bohatou možnost regenerace.

Všichni se shodli, že hlavně budou v Seefeldu odpočívat, aby nabrali síly. "Vlastně si nic pořádného nevezu. Bydlím s Markem Heinzem, takže doufám, že má všechno potřebné včetně her. Nějaké časopisy jsem nakoupil, ale jinak budu především regenerovat a myslet na fotbal. Hlavně doufám, že jsem si vzal formu," smál se reprezentační novic Miroslav Matušovič.

"Kluci, kteří mají v nohách náročnou sezónu, si potřebují odfrknout. Na druhou stranu já po zranění únavu necítím, spíše se musím optimálně připravit," přemítal Ujfaluši.

Reklama

Související témata: