Hlavní obsah

Reprezentanti nadávali, že Plašil nehrál

SEEFELD (Rakousko)

Čeští fotbaloví reprezentanti našli v rakouském Seefeldu přímo ideální podmínky pro přípravu, což si všichni pochvalují. V pátek tým doplní Jaroslav Plašil, který seděl na lavičce při středečním finále Ligy mistrů. Utkání mezi FC Porto a AS Monako sledovala většina reprezentantů v televizi, ale nástupu svého spoluhráče na hřiště se nedočkali.

Článek

"Přál jsem Plašilovi, aby si zahrál, ale zápas se nevyvíjel tak, aby se na trávník dostal. Tohle vždycky záleží na trenérovi," říkal kouč Karel Brückner. I on se podivil nad některými odpískanými ofsajdy v neprospěch Monaka, které podle televizního záznamu nebyly.

"Už čtyři roky upozorňuji, že s ofsajdy se musí něco dělat. Neříkám, že zrušit. Kolikrát jde ale o milimetrové situace, které mnohdy rozhodující zápasy. Někdo kompetentní by se tím měl zabývat. A to středeční finále nebylo nejkřiklavější. Porto ale využilo svoje šance., dalo tři góly a trofej si zaslouží," nabídl zkušený trenér svůj pohled na utkání.

Fandili Plašilovi

"Fandili jsme Jardovi Plašilovi, bohužel to Monaku nevyšlo," litoval benjamínek mužstva Miroslav Matušovič. Soustředění se nemůže vynachválit. "Bydlím sám, ale třeba Renda Bolf mi poradil spoustu věcí, co je na soustředěních zvykem. Kluci mě vzali ohromně. Po prvních dnech ostychu už se cítím skvěle. Už to, že jsem tady, je fajn. Jsem jeden z nich a dokonce na mne jako na novice zatím žádné legrácky nevymýšlejí. Určitě se tu ale nenudím," dodal.

"Soustředění má pohodový průběh. Zatím mě tu nic nepřekvapilo. Trénujeme každý podle toho, jak potřebuje, a co určí trenér. Ruku už mám dávno v pořádku. Bandáž používám jen při zápasech," říkal Tomáš Hübschman a k finále LM uvedl: "Také jsem pochopitelně fandil Jardovi, přál bych mu alespoň pár minut. Takové finále se hraje třeba jen jednou za život. Škoda, ale i to k fotbalu patří."

Brückner je spokojen

Trenér Brückner si zatím přípravu v Seefeldu pochvaluje. "Příprava probíhá podle předpokladů a zatím jsme se nesetkali s žádnou komplikací. Zatím trénujeme ve skupinách, třeba na Rozehnalovi s Marešem je ještě znát, že v neděli hráli ligové zápasy. Postupně se ale zatížení bude srovnávat. Zatím i tréninky modelujeme tak, aby nebyly jen fotbalové, jsou v nich doplňkové prvky. Všechno musí postupně směřovat k tomu, aby forma kulminovala v pravý čas," uvedl trenér po čtvrtečním dopoledním tréninku, naplněném běháním, ale i nácvikem střelby.

Reklama